Bel fıtığında ozon tedavi

Bel fıtığında ozon tedavi

Ameliyatsız Çözüm:

Yaklaşık yarım saat süren bu işlem sonucunda bir saat dinlenme sürecinden sonra hastamız taburcu edilir. Tedavi sonrasında 24 saat içinde iyileşme başlar ve ağrılar hızlı bir şekilde kesilir. İyileşme süreci yavaş bir şekilde sürekli devam eden bir durum olduğundan tam iyileşme süreci 1 – 1.5 ay sürebilir. Tam iyileşme sağlandığında tedavi edilen bölgede fıtık probleminin tekrarlaması çok zordur.

Tedavi Yöntemi:

Ozon tedavisinde, önce fıtığın içine ince bir iğne yardımıyla girilir, lazerle küçülme sağlanır. Sonra yüzde 99'u oksijenden oluşan Ozon gazı, aynı iğne ile fıtığın içine verilir ve iyileşme büyük ölçüde hızlanır. Ayrıca, Ozon'un anti-inflamatuar etkisiyle, bölgede oluşan iltihaplar ortadan kaldırılır ve hastalıklı dokunun iyileşmesini sağlanır.

Fıtık Neden Olur?

Omurgada, omurların arasında bulunan diskler herhangi bir nedenden dolayı hasar görürse, fıtık problemine yol açar. Fıtık, oturup kalkarken ve yatağa yatınca belden bacağa yayılan bir ağrı ile kendini gösterir. Fıtık fark edildiği anda tedavi edilmelidir. Zaman geçtikçe bölgedeki hasar artar ve tedavi zorlaşır.

Bu makale 26 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel

 

Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel, lisans öncesi eğitimlerinin ardından, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı Tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesinde uzmanlığını tamamlamıştır.

Mesleki çalışmalarına İstanbul Bahçeşehir'de bulunan Özel Muyenehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Fıtık
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel
Yrd. Doç. Dr. Taylan Temel
İstanbul - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube