Prolotherapy - proloterapi

Prolotherapy - proloterapi

Son yıllarda “Şekerli Su Tedavisi” olarak adlandırılan Proloterapi yöntemi oldukça revaçta. Proloterapi, dekstroz  solüsyonunu   çok  düşük  konsantrasyonda lokal  anestetik karıştırarak  yoğunluğunun arttırılmasıyla elde edilen preperat; Proloterapi olarak adlandırılmaktadır. Elde edilen preperat hastanın ağrılı bölgesine bir iğne yardımıyla enjeksiyon şeklinde verilir. 

HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK 

Hiçbir yan etki ve alerji riski yoktur. Hamileler de diğer invaziv işlemlerde olduğu gibi yapılmamasında fayda var. Fakat hasta zor durumdaysa, kar-zarar hesabı yapılarak uygulanabilir. 

KALICI TEDAVİ SAĞLIYOR

1-Kalıcı tedavi sağlar. 

2-Şikayetlerde önemli derecede azalma olmaktadır. 

3-İğnenin yapıldığı(Enjeksiyon) bölgede zamanla ağrı azalmaktadır.

4-Hastanın sosyal hayatına daha erken kuvuşması sağlanabilmektedir.

5-Tedavide hiçbir güvenlik endişesi yoktur. 

UZMAN DOKTOR TARAFINDAN UYGULANMALI

Proloterapi uygulaması, bu alanda uzman bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktoru tarafından güvenle uygulanabilir. Hasta uygulama sonrasında istirahatine dikkat etmelidir. Bu yapıldığı takdirde hiçbir sorun yaşanmamaktadır. 

ETKiSi HEMEN BAŞLIYOR

Proloterapi, uygulamanın hemen sonrasında etkisi başlayan bir tedavidir. Problemli  ekleme  hipertonik  dekstroz (şekerli serum)  enjeksiyonunun  ardından  eklemde  birkaç  gün  süren  bir  enflamasyon (iltihap)  meydana  gelir. Bu  mikropsuz  bir  iltihaptır  ve  aslında  iyileştirici  bir  reaksiyondur. Vücut  bu  iltihabı  o  bölgeye  enjekte  ettiğimiz  dekstrozu  ortadan  kaldırmak  için  oluşturur. Böylelikle ilgili bölgede yıpranmış ve bozulmuş yapıyı tamir ederek iyileşmeyi sağlar.

PROLOTERAPİNİN  UYGULAMA ALANLARI

1-Kıkırdak sorunları(Aşınma ve Kireçlenme) -Osteoartrit(Kireçlenme) -Diz menisküs yaralanmaları

2-Tendon yaralanmaları 

3-Ön çapraz bağ yaralanmaları 

4-Her türlü kireçlenme, diz ve kalça ağrısında, dirsekte tenisçi ve golfçü tendiniti, ayak bileği aşil tendiniti, omuz ve el-ayak bileği ağrılarında uygulanabilir. 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Kadir Göde

Yrd. Doç. Dr. Kadir GÖDE, 1983 yılında Niksar'da doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. İhtisasını ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladıktan sonra Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur. 

2017 yılında İstinye Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda yardımcı doçent olarak akademik kadroda yer almıştır. Yrd. Doç. Dr. Kadir GÖDE, şu an Trabzon Akçaabat'da bulunan Medicalpark Trabzon Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Proloterapi solüsyonları nelerdir
Uzm. Dr. Kadir Göde
Uzm. Dr. Kadir Göde
Trabzon - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube