Piezo surgery yardımıyla ileri implant cerrahisi faydası nelerdir?

Piezo surgery yardımıyla ileri implant cerrahisi faydası nelerdir?

Piezo esas olarak sadece mineralize dokular üzerinde çalışır ve mukoza, sinir, damar gibi yumuşak dokulara zarar vermez.   

 Ağız cerrahisinde ultrason teknolojisidir.

Piezomed, Çene Cerrahisinde doktorun işini kolaylaştıran ve Yenilikçi ultrason teknolojisi sayesinde yüksek hassasiyet ile sadece kesilen kemiklerin çıkartılmasını sağlarken Çevredeki yumuşak dokulara zarar vermeyen devrim niteliğinde teknolojidir.Hastalar için de hissedilir bir kolaylık sağlar: Daha az ağrı, şişlik,morarma daha çabuk iyileşmeye yardım etmektedir.

Piezo tıp da ortopedi ve beyin cerrahisi alanlarında da geçmişten günümüze kullanılmaktadır. 

Piezoelektrik cerrahi cihazı, mikrometrik ve seçici kesim yapabilmesinden dolayı kemik üzerinde herhangi bir osteonekrotik hasar yaratmadan güvenli ve hassas osteotomiler yapılmasına imkan sağlar. Cihaz sadece mineralize dokular üzerinde çalışır ve mukoza, sinir, damar gibi yumuşak dokulara zarar vermez. 

Kesici uç mineralize olmayan dokularla temas ettiğinde kesme işlemi sonlanır. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisinde kemik, sinir ve damarlar arasında çok yakın bir ilişki olduğundan piezocerrahinin kullanımı doku travmasını minimalize etmek için çok iyi bir fayda sağlamaktadır.

Bu cihazlar osteotomi sırasında meydana gelen ısı artışını ve buna bağlı olarak gelişen osteonekroz riskini en aza indirerek iyileşmenin daha hızlı olmasına yardımcı olmaktadır.

Bu alanlarda daha önce kullanılmış olması piezo ultrasonik kesicile

Ameliyat bölgesindeki görüş alanı iyi ise piezo ultrasonik kesici kullanmak daha uygun bir seçenektir. Deri ve kıkırdak dokulara zarar vermemektedir. Bu gelişkinliğin sonucu olarak daha hassas çalışılabilmesinin olanaklarını sağlamıştır.

Ameliyat Sonuçlarında Piezo Ultrasonic Kesicinin Faydaları

Kemiklerin görünmesi sağlayan bir teknik olduğu için daha hassas kemik kesimi ve törpülemesi mümkün hale gelmiştir.

Bu kolaylıklar ve yetenekleri yanında, ameliyat sonrası oluşan şişlik ve morluklardaki azalma, hastalara daha konforlu iyileşme olanağı sunmaktadır.

Bu makale 25 Mart 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
İmplant cerrahisi
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube