Periferik arter hastalığında (bacak-kol damar tıkanıklığında) tedavi

Periferik arter hastalığında (bacak-kol damar tıkanıklığında) tedavi

1) Yaşam Tarzı Değişikliği ve İlaç Tedavisi: Hastalığın erken tanısında öncelikle sigaranın bırakılması, şeker ve tansiyon hastalığının tedavisi, kilo verilmesi, yağlı ve şekerli beslenilmemesi, bol ve düzenli yürüyüşler belirgin fayda sağlamaktadır. Diğer taraftan uygulanan damar genişletici ve kan sulandırıcı tedaviler hastalık sürecinin ilerlemesini azaltmaktadır.

2) Periferik Balon ve Stent Uygulamaları: İleri derece darlık veya tıkanıklık tesbit edilen damarlar ince tel ve kateterler vasıtası ile girilerek cerrahi işleme gerek kalmaksızın dikişsiz , damar durumu ve hastalığın derecesine göre balon ve stent uygulamaları ile açılabilmektedir. Öyle ki artık dizaltında ve ayaklardaki ince atardamarlara dahi müdahale edilebilmektedir. Günümüzde ilerleyen sağlık teknolojileri sayesinde özellikle İlaçlı Balon uygulamalarında büyük fayda sağlanılmakta ve sıkça kullanılmaktadır.

3) Operasyon: Damar darlıklarının ileri düzeyde ve büyük damar hastalıkları durumunda vücuttan alınan toplardamar veya suni damarlar vasıtasıyla da tedavi edilebilmektedir.

Bu makale 9 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir

Kardiyoloji alanında seçkin bir uzman olan Dr. Mehmet Fethi ALİŞİR kariyerini kalple ilgili çeşitli sorunlarla uğraşan hastalara yüksek kaliteli bakım sağlamaya adamıştır. Girişimsel kardiyoloji prosedürlerinden non-invaziv teşhise kadar geniş bir uzmanlık yelpazesine sahip olan Dr. Alişir, tıp camiasında önemli bir etki yaratmıştır. Dr. Alişir' in ünlü bir kardiyolog olma yolculuğu, 1999-2005 yılları arasında Tıp diplomasını aldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Bilgiye olan susuzluğu ve kardiyoloji alanına olan bağlılığı onu uzmanlık eğitimi almaya yöneltti. 2007-2012 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde titiz bir kardiyoloji uzmanlık programına katılarak bu karmaşık tıp disiplinindeki bilgi ve becerilerini geliştirdi. Dr. Alişir 'in mesleki yolculuğu 2005 yılında Adıyaman Kahta Sağlık Ocağı’ nda ...

Etiketler
Periferik arter hastalığı
Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir
Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir
Bursa - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube