Penis protezi ile ilgili sıkça sorulan sorular

Penis protezi ile ilgili sıkça sorulan sorular

1. Penis protezi nedir?

Sertleşme sorunu yaşayan erkek hastaların penis dokusu içerisine cerrahi bir işlemle yerleştirilen bir aparattır. Ereksiyon sorununa kalıcı bir çözüm sunar.

2. Kimlere penis protezi takılabilir?

Ereksiyon problemi yaşayan, ilaç ve iğne tedavilerinden yeterli fayda elde edemeyen ve damar hastalığı olan erkek hastalara takılabilir. 


3. Meni boşalmasında ve zevk almada kayıp yaşanır mı?

Protez takılan hastalarda daha önce boşalma ve zevk durumunda bir sorun yoksa bu işlem sonrası  bir sorun görülmeyecektir. Fakat öncesinde bu durumlarla ilgili sorunlar varsa bu sorunlara çözüm sunan bir tedavi değildir. 


4. Penis boyunda uzama sağlar mı?

Takılan protezler penis içerisine yerleştirilmeden önce, penisin içerisindeki alanın uzunluğu ölçülür ve bu alana uygun boyutta protez yerleştirilir. Bu nedenle hastanın anatomik yapısına uygun boyutta protez yerleştirilir, ne uzun ne de kısa protez takılması uygun değildir. Aksi halde sorunlarla karşılaşılır. 


5. Beraberinde uzatma ameliyatı da olabilir miyim?

Birlikte penis uzatma işlemi de gerçekleştirilebilir. Bu işlem penisin daha görünür hale gelmesi sağlanır penise ekleme ve gerçek anlamda uzatıcı bir işlem yapılmaz. Bu işleme bağlı penis stabilizasyon kaybı görülme riski de vardır.


6. Pompalı penis protezi takınca kontrolü dışında sertleşme olabilir mi?

Hayır. Mekanik sistemleri sağlıklı çalışan hiçbir protezde böyle bir sorunla karşılaşılmaz. Pompa kolayca hafif bir darbe ile çalışacak yapıda değildir, bilinçli bir şekilde güçlü bir basınçla çalışabilir. 


7. Çeşitli protezler olduğu biliniyor, en ideal protez hangisidir?

Gerçek ereksiyonu ve ilişki sonrası sönmeyi taklit edebilen protez en idealidir. Bu nedenle 3 parçalı protezler en ideal protezlerdir denebilir.

Bu makale 22 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Remzi Erdem

Op. Dr.. Mehmet Remzi Erdem 1981 yılında Malatya'da doğmuştur. 2013 yılında Üroloji uzmanı olarak Haydarpaşa Numune Hastanesinde çalışmaya başlayıp, 2015 yılında aynı klinikte başasistan olmuştur. Yurtiçi ve yurtdışında yayınlamış yirmiden fazla makalesi, sözlü, video ve poster olarak yurtiçi ve yurtdışı kongrelerde sunduğu yüzden fazla bildirim olmuştur. 2010 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde University of Michigan Urology Departmanında 3 ay süreyle Laparoskopik ve Robotik Cerrahi eğitimlerini takip etmiştir. Uzmanlık eğitimim esnasında Kardiovasküler Periferik Damar Anastomozları ve Vasküler Onarımlarla ilgili Kalp Damar Cerrahisi ameliyathanesinde 2 hafta uygulamalı eğitim almıştır. Op. Dr. Mehmet Remzi Erdem, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan  Op. Dr.Mehmet Remzi Erdem Özel Muayenehanesinde devam etmektedir. ...

Etiketler
Penis protezi
Op. Dr. Mehmet Remzi Erdem
Op. Dr. Mehmet Remzi Erdem
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube