Peeling uygulamaları

Peeling uygulamaları

Peeling cilt soyma anlamına gelir. Medikal peelingte temel prensip, cildi kimyasal olarak soymak ve yerine taze cilt hücrelerinin çıkmasına zemin hazırlayarak cildi gençleştirmektir. Medikal peelingi güzellik salonlarında  yapılan peeling ile karıştırmamak gerekir. Salonlarda uygulanan peeling de meyve asitleri içerir ama konsantrasyonu düşüktür (maksimum % 15), etkileri daha azdır. Medikal peeling mutlaka uzman hekimler  tarafından kontrol edilmelidir.

Donuklaşmış ciltlere ışıltı kazandırmak, çok açılmış gözenekleri sıkılaştırmak, çizgi ve kırışıklıkları hafifletmek, akne izlerini ve pigmantasyon lekelerini silmek için etkili bir yöntemdir.

SON TEKNOLOJİ

Geçen günlerde yurtdışındaki özel eğitimini Türkiye den çok kısıtlı uzman doktor grubu, Avrupa da uzun yıllardır uygulanan güvenilir peeling yönteminin özel eğitimini alarak, artık Türkiye de uygulamalara  başladık. Meyve Asitleri (AHA) ile yapılan tedavilerde kısıtlı kaldığımızda bir üst basamak olarak TCA peelingi ancak ameliyathane ortamında anestezi eşliğinde uygulayabiliyorduk. Fakat İzmir gibi güneşi çok olan yerlerde yüzdeki kızarıklık korunma da  zor olacağı için hasta seçiminde kısıtlı kalıyorduk.

EASY TCA

Son teknolojide eskiden ameliyathanede uygulayabildiğimiz yöntemi ofis şartlarına taşıyan ağrısız, kızarıklık ve cilt soyulma döneminin çok kısa sürdüğü bir yöntem. Peeling yöntemlerinden genel olarak biraz bahsetmek istiyorum.

Medikal peelingi etkilerine ve kimyasal yoğunluğuna göre hafif, orta ve derinlemesine olarak üçe ayırmak mümkündür. 

HAFİF UYGULAMALAR

Meyve asitleri (AHA) bazlı bir uygulamadır. Genellikle yağlı veya canlılığını yitirmiş ciltlere uygulanır. En yüzeysel peeling şeklidir. Cilde ışıltı kazandırmak amacıyla uygulanıyorsa tek uygulama yeterlidir. Amaç çizgiler veya lekeler ise, yıl içine yayılmış 5 ila 6 uygulama gerekebilir. İçeriğindeki yaklaşık % 70 konsantrasyona sahip meyve asitleri ile üst derinin pul pul dökülerek yenilenmesini sağlar. Seans sonrasında bir kaç dakika yüzde kızarma belirir ancak dikkat çekici ve rahatsız edici değildir. Peelingi izleyen 2 veya 3 gün boyunca cilt kurudur ve uygun bir kremle iyice nemlendirilmesi gerekir. 3. veya 4.gün cilt yumuşak ve parlak bir görünüm alır. Uygulama sonrası cildi güneşten korumak gerekir. 

Cilde aydınlık bir görünüm verir, ışıltı sağlar, gözenekleri sıkılaştırır, akneyi azaltır, lekelerin görünümünü yumuşatır.

EAST PHYTİC, meyve asitlerinin karışımıdır, daha derine etkili ve diğer meyve asit uygulamalarına göre iyileşimi çok daha hızlı olan bir yöntemdir.

ORTA UYGULAMALAR

Triklorasetik asit (TCA ) bazlı bir uygulamadır. Derinin alt katmanlarına doğru daha derinlemesine yapılan bir uygulamadır. Hafif uygulamaya kıyasla acılı ve sıkıntı vericidir. Uygulamayı takip eden 8 gün boyunca cilt çok kurur, kaşınır ve şiddetli yanma hissedilir. 2 ay boyunca güneşten ciddi bir şekilde korunmak gerekir; sokağa çıkarken dahi 60 Koruma Faktörlü ürün kullanılmalıdır. Uygulamanın net sonuçları ancak 3 hafta sonra alınmaya başlar.

Özellikle göz ve dudak etrafındaki ince çizgileri silikleştirir, cildi güçlendirir, gözenekleri sıkılaştırır, güneş lekelerini hafifletir, cildin genel görünümünü düzeltir, üst ve alt deriyi kalınlaştırır.

EASY TCA , bahsettiğim klasik uygulamadan tamamen farklı ağrının olmadığı ciltteki kuruma ve kızarıklığın 1-2 gün sürdüğü, sosyal hayatınızı engellemeyecek, fakat klasik uygulama ile aynı sonucu verecek bir yöntemdir.

DERİN UYGULAMALAR ( DEĞİŞTİRME)

Bu peeling tüm yüze veya yüzün bazı bölgelerine, dekolteye ve elin üstüne uygulanabilir.

Oldukça acılı ve sıkıntı verici olmasına rağmen, sonuç çoğunlukla göz alıcıdır. Fenol bazlıdır ve pigmantasyon riskine karşı kozmetik bir karışım içerir. Anestezi altında yapılır. Çok güçlü bir uygulamadır, üst derinin tamamını, alt derinin ise bir kısmını tamamen yok etme prensibine dayanır. Uygulama sonrası 8-10 gün ödem oluşur. Güneşten 6 ay boyunca ciddi olarak korunmak gerekir.

Göz altı ve dudak etrafındaki ince çizgileri yok eder, akne izlerini siler, cildin görünümünü iyileştirir ve düzeltir

UNIDEEP, kısa zamanda hızlı sonuçlar almak isteyenler için uygun bir peeling türüdür.  Sadece bir seansta, Easy TCA’da dört seansta alınan sonuçlara ulaşırsınız.  Cildin kendini toparlaması için yaklaşık beş günlük bir dinlenme süresi gerekmektedir. 

ONLY TOUCH, derin bir peeling olup, cildi yaş ve güneşin kötü etkilerinden arındırmak için uygulanır.

LIP & EYELID FORMULA, fenol içerir, çok derin tabakaya etkilidir.

Bu son üç ürünün kullanımında kurallara uyulduğu takdir de ciltte kalıcı leke oluşturma şansı yoktur. Klasik yöntemlere göre tüm ciltlere uygulanabilir olması ve içeriğindeki  anti- oksidan maddelerden ve iyi nötralize edicilerden dolayı daha güvenli bir uygulamadır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Cilt
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube