Doktorsitesi.com

Panik Atak Yaşayanların Yapmaması Gereken 10 Şey

Uzm. Psk. Dan. Ömer Aktürk
Uzm. Psk. Dan. Ömer Aktürk
20 Ekim 20201877 görüntülenme
Randevu Al
Panik Atak Yaşayanların Yapmaması Gereken 10 Şey

Panik Atak Yaşayanların Yapmaması Gereken 10 Şey

1- Panik atakta yaşamış olduğunuz kalp çarpıntılarını engelleyemeyeceğinizi düşünerek kendi yaşam alanınızı kısıtlamayın. Bunun yerine “kontrol bende” şeklinde düşünerek panik durumlarında derin ve yavaş nefes egzersizi yapın ve farkı görün.

2- Hiç evden çıkmamak, kalabalık ortamlara girmekten kaçınmak gibi davranışlar yapmak yerine korku ve kaygılarınızla yüzleşmeye çalışın.

3- Panik atak anında her ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin. Panik atak anında yaptığınız şeyi terk etmeyin. Televizyon izliyorsanız izlemeye devam edin, koltukta oturuyorsanız oturmaya devam edin kalkıp balkona çıkmayın.

4- Kat ettiğiniz başarıları küçülterek, başarısızlıklara ve olumsuzluklara ise büyüterek bakmayın. Kendinize sizi motive edici küçük ve ulaşılabilir hedefler belirleyin ve bu hedefleri bir yere yazarak bitirdikçe karşısına tikler atın. Her hafta bu hedefleri yenileyin.

5- Kafein, sigara, alkol tüketiminden kaçının bunun yerine biyolojik dengenizi sağlayacı, vücut direncinizi artırıcı yiyecek içeceklere yönelin. Örneğin her akşam yatmadan önce 1 fincan melisa veya papatya çayı içebilirsiniz.

6- İnsanlardan uzaklaşmayın. Aksine bu problemin yalnız kalarak değil çevre ve yakın desteğiyle daha kolay aşılabileceğini unutmayın. Sevdiklerinizle ve arkadaşlarınızla telefonla ve yüz yüze görüşmek için planlamalar yapın.

7- Her panik atak krizinin bir kalp krizi mesajı olduğunu artık düşünmeyin. Çünkü Kalp krizi demek kalbin durması demektir, Panik atak halindeyken kalbiniz hızlı çarpar.

8- Bu hastalığın sürekli yatarak uyuyarak geçeceğini düşünmeyin. Aksine yaşamınıza hareket katın. Anksiyete bozukluğu grubuna giren panik atağın en büyük düşmanlarından birisi spordur. Çünkü spor yapan vücut ısınır aktif olur beynin mutluluk hormonu salgılamasını sağlar. Bu da iyileşme sürecinde oldukça önemlidir.

9- Aklınıza gelen olumsuz otomatik düşünceleri zihninizin mantık süzgecinden geçirmeden kabul etmeyin. Unutmayın beynimizin süzgeci yok o yüzden gerçekçi olmayan bir düşünce aklımıza geldiğinde çoğu zaman bu düşünceyi gerçekmiş gibi algılayabilir ve bu algı sonucu duygusal olarak kendimizi kötü hissedebiliriz. Mutlaka gelen düşünceler sonucu “kanıtım ne?” sorusunu kendinize sorun.

10- Panik atağı bir diş ağrısı, baş ağrısı gibi görüp sadece ilaç içerek geçeceği yanılgısına kapılmayın. Altta yatan biyolojik, psikolojik, sosyolojik etmenler, travmatik olaylar varsa mutlaka psikoterapi desteği almanızı tavsiye ederim.

Etiketler

Kaymanın sabit kalmasıKaygı bozukluğuAnksiyetePanik atak belirtileriPanik bozukluk nedirPanik atak nedirPanik atak nöbetiPanik bozukluk neden olurPanik atak neden olurPanik atak kimlerde görülürPanik atak en çok kimlerde görülürPanik atak tedavisiPanik bozukluk nedenleriPanik atak nedenleriPanik atak türleriPanik atak etkileriPanik atak hastalığıPanik bozukluk tedavisiPanik bozukluk ilaçlarıPanik bozukluk tedavi süresiPanik bozukluk tekrarıKaydırma tekniğiAnksiyete nedenleriAnksiyete bozukluğu belirtileriAnksiyete ve stresKaygı nöbetiAnksiyette bozukluğuAnksiyetiyeAnksite bozukluğuAnksiyeti bozukluğuAnksiyete düzelirmiKaygı endişe bozukluğuKaygi bozukluuguKaygı bozukluklarıPanik ataklar kabusunuz olmasinKaygı başarısızlıkPanikKaygılı çocukPanik atak egzersizleriKaygı nasıl olurKayıpPanik atak nedir ?KaybetAnksiyete semptomlarıAnksiyete tedavisiAnksiyete belirtileriAnksiyete bozukluklarının türleriAnksiyete ve belirtileriAnksiyetenin belirtileriAnksiyete bozukluğunun belirtileriAnksiyete bozukluğun belirtileriAnksiyete hastalığı belirtileriAnksiyete bozukluğu belirtileriAnksiyete tedavisi nedirAnksiyete bozukluğu nedenleriAnksiyete titremeAnksiyete bozuklukları belirtileriAnksiyete bozuklugu gecermiAnksiyete bozukluğu belirtilerPanik atak ve hipnoterapiKaybetme korkusuKaygı bozukluğu nedirKaygı bozuklukları nedirKaygı nedirPanik atak neden oluşurPanik atak bozukluğu nasıl oluşuyorKaygı bozukluğu belirtileriKaygı bozukluguu belirtileriKaygı belirtileriKaygı hastalığı belirtileriKaygı bozuklukları belirtisiKaygıları azaltmakKaygı bozukluğu hastalığıPanik atak neler yapılabilirPanik atak korkusuKaygı ile baş etmePanik atağın başlıca belirtileriPanik atak bulgularıKaygı ders başarısıKaygının dersPanik atak nöbetleriPanik atak tedavisi yan etkileriPanik atak tedavisinde uygulananlarPanik atak tedavisinde kullanılan ilaçlarKaygı bozukluğuna psikiyatrik tedaviPanik atak tedavisi nedirPanik atak tedavisi yüksek tansiyon yapar mıKaygı bozukluklarında tedavi yöntemleriPanik atak tedavisi ameliyatla olur muPanik atak tedavisi sonrası gebelikKaygı bozukluğu ve tedaviPanik atak tedavisi nasıldırKaygı bozuklukları nedenleriKaygı bozuklukları tedavisiPanik atak tedavisi nasıl geçerPanik atak tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkisiPanik atak tedavisinde kullanılan yöntemlerPanik atak tedavisi ve takibiKaygı bozukluğu tedavisiKaygı bozukluğu nedenleriPanik atak tedavisinde terapiPanik atak tedavi edilebilir miKaygı bozukluklarının nedenleriKaygı bozuklukları kimlerde görülürKaygı bozukluğunun belirtileriKaygı bozukluklarının tedavisiKaygı bozukluğu süreciPanik atak tedavi yöntemleriKaygı bozukluğu ne demektirKaygı bozukluğu detaylarıKaygı bozukluğu tedavi yöntemleriKaygı bozukluğu nasıl tedavi edilirPanik atak tedavisi nasıl yapılırPanik atak tedavisinde refleksolojiKaygı bozukluğu neden olurKaygı bozukluğunun belirtileri nelerdirPanik atak tedavisi var mıKaygı bozukluğunun sebepleriPanik atakPanik atak tedavisi hakkındaPanik atak tedavisinde akupunktur

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Dan. Ömer Aktürk

Uzm. Psk. Dan. Ömer Aktürk

Uzm. Psk. Dan. Ömer Aktürk lisans öncesi eğitimlerinin ardından, 2008 yılında Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü onur derecesiyle tamamlamıştır.  

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.