Pandemi ve estetik

Pandemi ve estetik

Ülke olarak pandemide neredeyse 1 yili geride biraktik, pandemi ilk başladiğinda hepimizde korku, endişe ve ne olacak sorusu mevcuttu ve haliyle ciddi bir kapanma yaşadik. Sonrasinda ise yaz aylarinin gelmesi ile ister istemez bir gevşeme hali oldu. Bir şekilde hayatimizi devam ettirmemiz gerektiğini anladik ve bu yeni normale yani maske-mesafe- hijyen kurallarina alişarak yeni günlük rutinlerimiz oluştu. Peki tüm bu süreç yaşanirken

-Estetik işlemler veya ameliyatlar ne durumda idi?

-İnsanlar estetik işlem yaptiriyor muydu?

-Ya da böyle bir istekte bulunmak garip mi karşilanirdi?

-Yeni normalimiz içinde olan evden çalişma, esnek çalişma ertelediğimiz ameliyatlar için bir firsat olabilir miydi?

-Yüzümüze yapilacak işlemlerde maske kullaniyor olmak avantaj mi yoksa

Dezavantaj miydi?

Bu ve daha buna benzer bir sürü sorular ile geçiyor artik görüşmelerimiz. Evet pandemi döneminde estetik ameliyat ve işlemler yapiyoruz ve bunu talep eden tek siz değilsiniz. Böyle bir dönemde estetik işlem veya ameliyat istemek garip mi derseniz cevabi bakiş açisina bağli olarak değişir ancak bence hayir.

Nedeni ise artik hepimiz yeni normale aliştik, sosyal hayatimiz daha kisitli, işimiz yok ise dişarida değiliz ve çoğu vaktimizi evde geçiriyoruz ve maalesef yaşlanma süreci devam ediyor. Evde olduğumuz bu sürecin başlarinda vakit bulamadiğimiz bir çok şeyi yaptik bitti, sira ise  kendimiz ile ilgilenmeye geldi ve yaşlanma sürecinin devam ettiğini farkettik. Eğer 30 yaşlarda iseniz mimik kirişiklarinizin oluşmaya başladiğini hatta artik daha belirgin olduğunu gördük. Yaşimiz biraz da ilerledi ise göz kapakalrimizin da düşmeye başladiğni, göz altlarimizin çöktüğünü veya torbalarin oluştuğunu veya kaşlarimizin düştüğünü gördük. 50 yaşlara yaklaştik isek yanaklarimizin sarktiğini, bu sarkmanin ileri yaşlarda daha da arttiğini ve çene hattina doğru indiğini farkettik.

  Evet tüm bunlar maalesef yaşlanmanin getirdikleri ve bunlar herkesin yaşadiği veya yaşayacaği bir süreç. Pandemi öncesinde de bu süreç yaşaniyordu ancak günlük hayatin yoğun koşuşturmacasi içinde belki dikkat etmiyorduk ya da farketsek bile vakit ayiramiyorduk.

  Sorularimiza dönecek olursak bu süreci bir firsat olarak kullanabilir miyiz? Evet. Özellikle de ameliyat planlanan hastlarda ameliyat sonrasi bir iyilşeme ve dinlenme süresi öneriyoruz ve bu dönemde evde olmak ve günlük tempomuzun artik daha yavaş olmasi kesinlike bir avantajdir.

Diğer bir sorumuz ise maske kullanimi, yüz bölgesine yapilan işlemlerde maske kullanimi bir açidan avantajdir. İyilşeme döneminde oluşacak olan şişlikler ve belki morluklar daha kolay kamufle edilebilir. Yapilacak  ameliyata göre maske kullanimda dikkat edilmesi gereknleri ise doktorunuz tarafindan elbette anlatilacaktir.

Özet olarak dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz ve bu sürecin ne zaman biteceği maalesef belli değil. Bittiği zaman ise eski alişkanliklarimiz veya düzenimiz büyük olasilikla değişmiş olacak. Değişmeden kalan tek şey ise yaşlaniyor olmamiz ve bunun vücudumuzda yaptiği değişiklerdir…

Bu makale 24 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sezi Ceylan

Op. Dr. Sezi Ceylan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2002 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimimi 2008 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2009-2014 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 

Op. Dr. Sezi Ceylan, mesleki çalışmalarına ise şu an Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde devam etmektedir

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Op. Dr. Sezi Ceylan
Op. Dr. Sezi Ceylan
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube