Burun törpüleme

Burun törpüleme

Burun ameliyatları arasında son dönemde yaygın bir hale gelen burun törpüleme ameliyatı, burunda az miktarda da olsa kemer bulunması durumunda tercih edilmektedir. Burun törpüleme ameliyatı ile yan profilden burun sırtının daha düz olduğu, önden bakıldığında ise daha orantılı ve aynı zamanda  daha doğal bir burun görünümü amaçlanır. Burun törpüleme ameliyatı diğer burun ameliyatlarına göre daha basit bir operasyon olarak kabul edilir. Hastanın burun törpüleme ameliyatına ihtiyacı olup olmadığını uzman doktorun muayene sırasında karar vermesi gerekir. Daha sonra uygun olan ameliyat uygulanabilir. 

Burun törpüleme ameliyatı lokal ya da genel anestezi altında burnun durumuna göre yapılabilmektedir. Fakat burun kemerinin büyük olduğu durumlarda ise burun törpüleme tek başına yeterli olmayabilir. Bu aşamada burun ucu kaldırma ya da burun küçültme ameliyatı da da tercih edilebilir. Sadece burun törpülemenin yeterli olacağı durumlarda ek bir ameliyata ihtiyaç kalmaz ve burun istenen görünüme kavuşturulur.

Yüze oranla eğri bir burun, kişinin estetik görünümünü etkilediği gibi psikolojik olarak da kişiye olumsuz durumlar oluşturabilir. Sosyal hayatta oluşabilecek rahatsızlıkların uzman doktorlarla yapılan burun estetiği sayesinde geçirilmesi de ameliyat sonrası iyileşme sürecinin bir parçasıdır. 

Burun törpüleme kişinin burnunda bulunan kemer dolayısıyla rahat nefes alamaması nedeniyle de yapılabilir. Kişinin kemerinden kurtularak daha rahat ve sağlıklı nefes alması Burun törpüleme ameliyatı ile gerçekleşebilir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Cengiz Açıkel

Prof. Dr. Cengiz AÇIKEL, 1982 yılında Ankara GATA Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp öğrenimini 1988 yılında Derece ile bitirmiştir.1989-1991 yılları arasında Erzincan 3. Ordu Karargah Grup Komutanlığı'nda Pratisyen Hekimlik görevi yapmıştır. İhtisasını 1991-1997 yılları arasında Ankara GATA Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.1997-2000 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği'nde Uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2002-2003 yılları arasında Amerika'nın Texas Eyaletine bağlı Dallas Şehrinde bulunan 'University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas'ta Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2000-2005 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde Yardımcı Doçent Doktor olarak hizmet vermişt ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Prof. Dr. Cengiz Açıkel
Prof. Dr. Cengiz Açıkel
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube