Doktorsitesi.com

Kanser Sonrası Meme Onarımları

Prof. Dr. Eksal Kargı
Prof. Dr. Eksal Kargı
9 Ekim 2015175 görüntülenme
Randevu Al
Kanser Sonrası Meme Onarımları

Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen en sık kanser türlerinden biridir. İstatistikler, dünyada her sekiz veya dokuz kadından birinin hayatının belirli bir döneminde meme kanserine yakalanacağını gösteriyor. Erken teşhisin yaygınlaşması ile meme kanserinden ölüm oranları giderek düşmekte ve hastaların beklenen yaşam süreleri uzamaktadır. Bu nedenle hastanın kanser tedavisi sonrasında yaşam kalitesini yükseltmek giderek daha çok önem kazanmaktadır.

Meme kaybı fiziksel, sosyal ve ruhsal açıdan hastaları kötü yönde etkilemektedir. Bu tür organ kaybı hastaya sürekli yaşadığı travmayı hatırlatmakta, vücut algısını bozmakta, istenmediğini ve beğenilmediğini düşünmesine neden olmaktadır. Bu da gerek ailesi, gerekse çevresiyle ilişkilerinin bozulmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle yaz aylarında kıyafetler sorun olmakta, mayo giyemeyen birçok hasta deniz tatiline gitmek istememektedir.

Meme kanseri sonrası meme onarımları hastaların yaşam kalitelerini yükseltmekte, ruhen ve bedenen daha iyi bir hale gelmelerini sağlamaktadır.

Meme onarımları artık tüm dünyada meme kanseri tedavisinin bir parçası olarak kabul edilmektedir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) 2010 yılında aldığı bir kararla, tüm meme kanseri hastalarının tedavi sırasında meme onarımı yöntemleri konusunda bilgilendirilmelerini zorunlu kılmıştır. Meme kanseri hastaları bu konuda doktorlarından ayrıntılı bilgi talep etmelidirler.

Etiketler

Kanser sonrası meme onarımları hakkındKanser sonrası meme onarımları gerekir miKanser sonrası meme onarımı nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Eksal Kargı

Prof. Dr. Eksal Kargı

Prof. Dr. Eksal Kargı, 1967 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir. Tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde tamamladı.Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda sınavı sonucunda Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dereceyle girdi ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimini aldı. Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra aynı yerde uzman doktor unvanı ile çalışmaya başladı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.