Oyuncağını Kaybetmeyen Bebek, Onu Aramaz..

Uzm. Psk. Dan. Okan Tiring PhD(c)
Uzm. Psk. Dan. Okan Tiring PhD(c)
2 Eylül 2020113 görüntülenme
Randevu Al
Oyuncağını Kaybetmeyen Bebek, Onu Aramaz..

Kaybetmek...

Danışanlarımla bolca işlediğim bir konu...

Özellikle elindekini kaybetmek...

Önceden hiç değer vermediği bir şeyin; kaybettiği anda aldığı aşırı değer...

Tabi ki bunun kökeni çocuklukta yatmakta...

Çocuklukta anne babaya bağlı değil, bağımlı olan çocukların; gelecekte de bir şeylere bağlanmak ve kaybetmek istememesi çok olağan.

Ya da Nesne İlişkileri kuramında da bolca bahsedildiği gibi; bağlılığımızı nesneye verip, onu katbetmeyi hiç istemeyebiliyoruz...

Ya da Jung'un değer kavramını kullanarak açıklayabiliriz...

Ancak; kaybettikten sonra değerin artması sadece bağımlı olan insanlarda değil, hemen hemen hepimizde var...

Ancak bağımlı olan insanlarda bu patolojik bir boyut alıyor...

Peki bu artık hayatımıza zarar verecek, anksiyete bozukluğuna sebep olacak ya da depresif bir hale getirecek hal almaya başlıyorsa; psikolojik destek alarak, derinlemesine incelenmesi gerekiyor...

Eğer ki psikolojik destek almazsak, bize vereceği zararlar tahmin edilemeyecek düzeyde olabilir...

Sizin hayatınıza zarar vermeyen seviyedeyse; bu konuya ayrı pencere açıp, zaman ayırıp bu konuyu düşünmenizi öneririm.

Neden kaybetmeden önce ona değer vermedik?

Kaybetmemiz mi gerekiyordu?

Önceden neleri kaybettiniz de degerli oldu?

Kaybedilen benim için niye değerli oluyor?

Sakın kafayla, kendinizi iyi analiz ederek düşünmeniz dileğiyle.

Etiketler

BebekOyuncakKaybetmekDeğerkaybetme duygusudeğer vermek için kaybetmemiz mi gerekir

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Dan. Okan Tiring PhD(c)

Uzm. Psk. Dan. Okan Tiring PhD(c)

Doktorant Uzm. Psk. Dan. Okan Tiring, BERNİNİ PSİKOLOJİ’nin kurucusu olup Marmara Üniversitesi’nde DOKTORA yapmaktadır.
Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nü üstün başarıyla tamamlamıştır. Yüksek lisansını ise Bahçeşehir Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü'nde tezli olarak yapmış ve “Yüksek Onur Derecesi” ile mezun olmuştur.
Marmara, Çukurova, Pamukkale, Bahçeşehir Üniversiteleri gibi 6 farklı üniversitede okumuş olup ve "Onur Öğrencisi" olarak mezun olmuştur.
Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, EMDR ve Psikodinamik Psikoterapi yaklaşımları üzerine uzmanlaşmış olup; bu konularda ulusal ve uluslararası eğitimler vermekte ve bu alanlarda yıllardır çok yoğun şekilde danışan görmektedir.
2013-2015 yılları arasında 2 yıl boyunca klinik süpervizyon eğitimi almış olup profesyonel şekilde çalışmalarına devam etmiştir.
Yüksek Lisans eğitiminde, temel derslerin yanında: Grupla Psikolojik Danışma, Çocuklarla Psikolojik Danışma, Mindfulness, Transaksiyonel Analiz ve daha birçok dersi almış olup; lisans eğitiminde, temel derslerin yanında: Aile Danışması, Psikolojide Ölçme Araçları, Test Dışı Teknikler, Psikopatoloji, Sosyal Psikoloji ve daha birçok dersi başarıyla tamamlayarak; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK) tarafından bu konularda resmi uygulayıcı olarak uygulamalar yapmaya hak kazanmıştır.
Türk PDR derneğinden Oyun Terapistliği eğitimi almış olup, bu alanında dünyanın çeşitli bölgelerinde eğitimler vermiş ve organizasyonlara katılmıştır.
Almanya, Hollanda, Kosova ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde “10 Adleryan Psikoterapi Tekniği”, “Erik Homburger Erikson’un Psikososyal Gelişim Evreleri”, “Klinik İlk Görüşme Eğitimi”, “Sosyal Medyanın İnsan Psikolojisine Etkileri”, “İlk Görüşme Teknikleri Uygulayıcı Eğitimi”, “BDT’ye Genel Bakış ve BDT Tekniklerinin Kullanımı”, “Mükemmeliyetçilik Nedir?” , “Varoluşsal Psikoterapi” , "Aile İçi İletişim", "Kendini Tanıma", "Kendini Kabul", "Psikoloji'de Vaka Örnekleri" ve "Çocuklarla İletişim" gibi birçok eğitim vermiştir.
Dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışmalar yapmış ve birçok seminer vermiştir. Hastaneler, okullar, adliyeler ve kliniklerde danışmalar yapmış; projelere başkanlık etmiştir.
Mükemmeliyetçilik, gelecek beklentisi, depresyon, stres, anksiyete, benlik saygısı, mindfulness, yaşam doyumu, motivasyon, ilişkiler, bilişsel esneklik, çift terapisi ve çalışan psikolojisi üzerine birçok makale yazmıştır.
Psikoloji alanında eğitimler vermeye, makaleler yazmaya ve çalışmalar yapmaya devam etmekte; danışmalarını yüz yüze ve dünyanın her bölgesine hizmet verebilmek amacıyla online olarak gerçekleştirmektedir
 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.