Ortodonti süreci

Ortodonti süreci

Diş dizilişlerindeki düzensizlikleri gidermek, gelişim çağındayken çene ilişkilerinin bozukluklarını düzeltmek, varsa konuşma bozukluklarını düzeltilmesine yardımcı olmak, solunum mekanizmasını düzenlemek, daha iyi bir çiğnene fonksiyonu sağlamak, estetik bir görünüm kazandırmak ortodontik tedavinin en önemli amaçlarındandır.

Ortodontistin ilk muayenesi 3-4 yaşından itibaren yapılmalıdır. Hemen tedaviye başlanmasa da yönlendirmeler yapılabilmektedir. 6-7 yaşından itibaren ise tedaviye başlanabilir. Bilinmelidir ki çene yüz düzeltmeleri yalnızca gelişim çağında yapılabilmekteyken, dişsel bozuklukların düzeltilmesi her yaşta yapılabilmektedir.

Ortodontik tedavinin süresi; 3 ay-6 yıl arasında değişmektedir ve ortalama süresi 1,5-2 yıldır. Genellikle küçük metal braketlerle tedavi yapılır ama estetik kaygı varsa tedavi süresi biraz uzasa da şeffaf veya porselen braketler tercih edilebilir.

Bu makale 8 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN

27 Ağustos 1983 yılında Trabzon'da doğdum. İlkokul öğrenimimi Trabzon’un Of ilçesinde, ortaokul öğrenimimi Trabzon Kanuni Anadolu Lisesinde ve lise öğrenimimi Ankara Atatürk Lisesinde tamamladım. 2008'de Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldum. Uzmanlığımı ve doktoramı Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümünde tamamladım. Uzmanlık ve doktora sürecinde; dental implantlar, botox, çenelerdeki kistlerin ve patolojiler, gömülü dişler, ağız hastalıkları ve tüm çene cerrahilerini içeren alanlarda uzmanlık üzerinde eğitim aldım.  "Yarı gömülü yirmi yaş dişlerinde çekim öncesi ve çekim sonrası c-reaktif protein seviyelerinin karşılaştırılması" adlı tezimi Doktora eğitimimde tamamladım. Uzmanlığım sırasında ve sonrasında ulusal ve uluslararası birçok bilimsel kongreye katıldım. 2008-2018 ...

Etiketler
Ortodonti
Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN
Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube