Zirkonyum uygulaması

Zirkonyum uygulaması

Zirkonyum beyaz renkte, ışık geçirgenliği olan bir metaldir. Sabit protezlerde uygulanan, porselen materyalinin alt yapısı olarak kullanılan, oldukça dayanıklı, biyouyumluluğu ve estetik başarısı yüksek olan bir alaşımdır. Metal destekli sabit protezlere iyi bir alternatiftir, dişetlerinde grileşmeler olmaz. En önemli özelliği bu kadar sağlam bir materyalin ışık geçirgenliğinin iyi olmasıdır. Bu durum çok iyi estetik sonuçlar doğurmasını sağlar. Metal alerjisi olan hastalarda rahatça kullanılabilen, ideal diş kaplama malzemesidir. zirkonyumun ısı iletkenliği düşüktür, dişlerde hassasiyet yapmaz.
Hem ön hem de arka dişlerde uygulanabilir. Tek diş kaplamalarında veya köprü protezlerde kullanımı uygundur. İmplantların üstüne de zirkonyum uygulanabilir. Oluşabilecek enfeksiyonlara karşı doku dostu bir materyal seçimi ve hekimin doğru teknikle ve özenle çalışması zirkonyumu implantüstü protezlerde başarılı yapmıştır.

Bu makale 27 Kasım 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN

27 Ağustos 1983 yılında Trabzon'da doğdum. İlkokul öğrenimimi Trabzon’un Of ilçesinde, ortaokul öğrenimimi Trabzon Kanuni Anadolu Lisesinde ve lise öğrenimimi Ankara Atatürk Lisesinde tamamladım. 2008'de Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldum. Uzmanlığımı ve doktoramı Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümünde tamamladım. Uzmanlık ve doktora sürecinde; dental implantlar, botox, çenelerdeki kistlerin ve patolojiler, gömülü dişler, ağız hastalıkları ve tüm çene cerrahilerini içeren alanlarda uzmanlık üzerinde eğitim aldım.  "Yarı gömülü yirmi yaş dişlerinde çekim öncesi ve çekim sonrası c-reaktif protein seviyelerinin karşılaştırılması" adlı tezimi Doktora eğitimimde tamamladım. Uzmanlığım sırasında ve sonrasında ulusal ve uluslararası birçok bilimsel kongreye katıldım. 2008-2018 ...

Etiketler
Diş ağrısı
Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN
Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube