Onkoplastik cerrahi - hiç bir kadın memesini kaybetmek zorunda değil!

Onkoplastik cerrahi - hiç bir kadın memesini kaybetmek zorunda değil!

Yenisi mümkün

Kişinin beden bütünlüğü veya bunu sağladığı düşünülen parçaların kaybı kişilerde az ya da çok moral bozukluğu, isteksizlik ve çökkünlüğe yol açmaktadır. Görünmeyen bir kısımdaki organ kaybı; örneğin mide veya barsak kaybı tıbbi sorunlara yol açabilir. Ancak kişi genellikle beden bütünlüğünün kaybolduğunu hissetmez ya da fark etmez.

Her gün hem kendimiz hem de iletişimde olduğumuz diğerleri tarafından görülen, hissedilen beden parçalarının kaybı ise daha büyük ruhsal sorunlara yol açar.

Son yıllarda meme kanserinde belli durumlarda memenin tam alınmasının gerekmediği saptanınca kadının beden bütünlüğünü korumaya yönelik ameliyatlar; meme koruyucu cerrahide belirgin bir artışa yol açmıştır. Ayrıca memenin tamamının alınması gerektiği durumlarda artık beden bütünlüğünü sağlayan ameliyatlarda yapılmaktadır.

Önceki zamanlarda bu ameliyatlar kanser ameliyatından belli bir süre sonra (genelde 1 sene sonra) yapılmaktayken, artık kanser ameliyatı ile birlikte aynı anda yapılabilmektedir.

Bu makale 3 Temmuz 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini başarı ile tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını almıştır.

İhtisasını ise, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda başarı ile tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, mesleki çalışmalarına Emsey Hospital'da devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Meme silikonu
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube