Yaz Mevsiminde Ameliyat Olur mu?

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal
8 Ocak 20112235 görüntülenme
Randevu Al
Yaz Mevsiminde Ameliyat Olur mu?

 

Hastalar çeşitli korkular ve endişeler nedeniyle sıcaklığın yükseldiği yaz mevsiminde ameliyat olmak istemezler. Bu endişelerin başında yaranın mikrop kapması gelmektedir. Ancak bütün sene boyunca ameliyathane ısısı sabit tutulmaktadır. Dışarıdaki sıcaklık ameliyathaneyi ve hastaneyi etkilemez. Bu nedenle hastanede kalınan dönemde yaranın mikrop kapması diğer mevsimlere göre daha yüksek değildir. Bir diğer endişe de ameliyattan sonra eve gidince terlemenin mikrop kapmayı artırmasıdır. Her ne kadar ameliyat yerinde terleme daha fazla olabilse de bunun yarada mikrop kapmayı artırdığı saptanmamıştır. Bazı hastaların yara yerinde yazın kanamanın daha fazla olduğuna dair bir inanışları vardır. Ancak bu da bilimsel olarak doğru değildir.

 

Nadir de olsa yaz mevsiminde ameliyat olmanın bazı sakıncaları olabilir. Güneş ışığının doğrudan temas ettiği deri kısmında ameliyat izi daha belirgin kalabilir. Bu nedenle yüz ve boyunda yapılan ameliyatlardan sonra bu bölgelere doğrudan güneş ışığı vurmamalıdır. Bu korunma 3-4 hafta yeterlidir. Güneş altına çıkmak zorunlu ise güneş kremi kullanmak gereklidir. Daha sonra serbestçe güneş altına çıkılabilir.

 

Sonuç olarak ameliyat olmak için yaz mevsiminin geçmesini beklemeye gerek yoktur.  Bütün ameliyatları yaz mevsiminde olabilirsiniz. Hatta hastalar için tatil dönemi daha rahat bakım için olanak sağlar. Bazı hastalar işlerine ve eğitimlerine engel olmaması ve bazı durumlarda ameliyatın bilinmemesi nedeniyle ameliyat için yaz mevsimini tercih ederler.

 

Etiketler

Yaz mevsiminde ameliyatYazın ameliyat

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini başarı ile tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.