Omuz-kol robotu nedir?

Omuz-kol robotu nedir?

Omuz -Kol Robotu: MSS hastalıkları neticesinde üst extremite fonksiyon bozukluklarında (örneğin stroke sebebi ile) ve üst extremite panalizilerinde kullanılan kol rehabilitasyonu için nörorehabilitasyon yöntemidir.

Diğer rehabilitasyon yöntemlerininkine benzer bir motor beceriyi restore eden, hastanın kendi kondisyonunu artıran, kavrama gücünü geliştiren ve bunu merkezi sinir sisteminde yeniden organize eden biyolojik alt yapıyı stimüle eden tedavi yöntemidir. Bir çok klinik çalışma göstermiştir ki aktif çalışma Yöntemi (yüksek konsantrasyonlu spesifik hareket) geleneksel terapatik sistemlerden daha etkindir.
İşte Armeo Terapi konsepti, fonksiyonları destekleyen özel görevli ve programlı yoğun hareket ile motivasyonu artıran bir terapatik yöntemdir.

Bu makale 28 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır

Uzm.Dr. Nurten Küçükçakır, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2006 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, yine aynı fakültede yapmış ve 2012 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olmuştur. Dr Yaşar Eryılmaz Ağrı Doğubeyazıt Devlet hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra bir süre Balıkesir Devlet Hastanesinde görev almıştır. 2014 yılından bu yana Bursa Romatem Fizik Tedavi Hastanesinde çalışmaktadır. Yaklaşık 3 yıldır hem aktif poliklinik hizmeti sunmaya devam etmekte hem de Bursa Romatem Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır.  Beyin felci ve omurilik felci hastalarında yüksek teknoloji robotik rehabilitasyon, hidroterapi, ergoterapi ve egzersiz programlarıyla çocuk ve erişkin hastaların tedavisinde deneyim ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
omuz kol robotu
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Bursa - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube