Omuz ağrılarında supraskapular sinir bloğu ve pulsed rf

Omuz ağrılarında supraskapular sinir bloğu ve pulsed rf

Supraskapular sinir omuz bölgesi ağrılarını ileten sinirdir. Omuz ağrılarında yeni bir yaklaşım, bu sinirin blokajını içeren bir enjeksiyon yöntemidir. Omuzda ağrı ve kısıtlılığa neden olan kas yırtıkları, sıkışmaları ve donuk omuz diye de bilinen hareket kısıtlılıklarının tedavisinde kullanılır.

Supraskapuler sinirin ilaçlarla blokajının yanı sıra pulsed radyofrekans (pulsed RF) adı verilen bir yöntemle bokajı ile daha uzun süren bir ağrısızlık dönemi sağlamak mümkün olmaktadır. 

Supraskapular sinir blokajı ve pulsed RF, floroskopi adı verilen radyolojik görüntüleme yöntemi ya da ultrasonografi ile uygulanabilir. Beraberinde omuz eklemine de ilaç uygulanır. Bu şekilde hastanın fizik tedaviye ve egzersizlere uyumu artırılmış olur. Bu şekilde fizik tedavisi çok daha kolay şekilde uygulanan hastanın normal günlük yaşamına dönü süresi kısaltılabilmektedir.

Bu makale 4 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Çelik

Uzm. Dr. Mehmet ÇELİK, İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1996 - 2001 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi'nde yaparak Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı olmuştur.

Uzmanımız 2022 yılı itibariyle kendi özel muayehanesinde hasta kabulüne devam etmektedir.

Etiketler
Omuz eklemi
Uzm. Dr. Mehmet Çelik
Uzm. Dr. Mehmet Çelik
İstanbul - Algoloji (Anestezi ve Reanimasyon)
Facebook Twitter Instagram Youtube