Öğrenmede görme duyusu

Öğrenmede görme duyusu

Görme duyusu      %75

İşitme duyusu       %13

Dokunma duyusu %11

Koklama duyusu   %3

Tatma duyusu       %3

‘’Kuş olsan da kurtulamazdın elimden Eğer görsem idi göz ile seni Dağlar çiçek açar Veysel dert açar Yeter artık yumma gözün kör gibi’’ Âşık Veysel

Göz muayenesi doğum ile başlamakla birlikte, 3 aylık iken ayrıntılı göz muayenesi mutlaka yapılmalıdır. Her yıl düzenli olarak büyüme çağında çocuğumuza, bu teknoloji çağında artan miyopi ve göz bozuklukları nedeniyle göz muayenesi yaptırılması gereklidir.

Dünya da bu durum için farkındalığı arttırmak için, Dünya sağlık örgütü ve uluslararası körlüğü önleme Ajansı refberliğinde birçok resmi ve sivil örgütün katılımıyla kurulan uluslararası VISION 2020: (GÖRME HAKKI)Right to Sight inisiyatifince her yıl Ekim ayının 2. Perşembe günü “Dünya Görme Günü” olarak kutlanmaktadır.

TÜM DÜNYADA,

250 milyondan fazla insan görme engelli ya da orta ya da ileri derecede görme kusurlu. Mevcut görme engellilerin %80’i engellenebilir durumlardır. Erken teşhis ve tedavi burada çok önemlidir.

Her yaşın kendine özgü göz rahatsızlıkları vardır. Bebeklik döneminde katarakt, göz tembelliği, gözlük ihtiyacı olabildiği gibi, ileriki yaşlarda göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı, katarakt ve gözlük ihtiyacı gibi daha birçok hastalık her zaman bulgu vermeyebilir. Ancak kontrol muayeneleri ile anlaşılır ve erken tedavi etmek çok önemlidir.

Bu makale 21 Ekim 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Deniz Turgut Çoban

Prof. Dr. Deniz Turgut Çoban  Öğretmen baba ve ebe annenin kızıyım. Bir erkek kardeşim var. Evli ve iki erkek, ikiz çocuk sahibiyim.  İlkokulu Kapukargın Köyü ilkokulunda yaşanabilecek en güzel köylerden birinde, ortaokulu Dalaman Adile İhsan Mermerci ortaokulunda okudum. Liseyi İzmir İnönü Lisesinde yatılı olarak bitirdim.  Üniversiteyi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1993-1999 yılları arasında Samsun’da tamamladım. 2000-2002 yılları arasında Samsun merkez 15 Nolu Sağlık Ocağında pratisyen hekim olarak çalıştım. 2002 yılında asistan doktor olarak başladığım Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları bölümünden 2008 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı olarak mezun oldum. Samsun Gazi Devlet Hastanesinde 2008-2011 yılları arasında göz hastalıkları uzmanı olarak çalıştım.  Aynı kurumda akademik çalışmalarımı da sürd ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Görme bozuklukları
Prof. Dr. Deniz Turgut Çoban
Prof. Dr. Deniz Turgut Çoban
Antalya - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube