Mini karın germe nasıl yapılır?

Mini karın germe nasıl yapılır?

Hızlı kilo alıp verme, doğum özellikle çoklu doğum gibi nedenlerle karın derisinde sarkma, çatlama ve ön karın kaslarının ayrılmasıyla oluşan ve bir  fıtık çeşidi olan diastazis rekti, göbek deliğinde deformasyon  gibi durumlar varsa sizde bu ameliyat için bir adaysınız.

Eğer meydana gelen değişikler çok fazla değilse çatlaklar ve sarkma miktarı az ise, göbek deliğinin üst kısmında ki karın kasları ayrılmadıysa yani bombelik yoksa mini karın germe ameliyatı sizin için ideal bir seçim olacaktır.

Mini karın germe ameliyatında ameliyat kesisi sezaryen kesisinin daha altında ve bu kesiden 5-8 cm daha uzun olarak planlanır.

Tam karın germe ameliyatında ise kesi sezaryan kesisinden 15-20 cm daha uzun olacaktır. Bu kesinin uzunluğu yada kısalığı  alt karnınızdaki sarkma ile dogru orantılıdır.

Tam karın germe veya mini karın germe ameliyatında tüm karın bölgesine liposuction ya da lazer liposuction uygulanarak bu bölgede ki yağ dokusu alındıktan sonra karın germe işlemine geçilecektir.

Kliniğe karnınızla ilgili bir operasyon nedeniyle geldiğiniz zaman en son görüntünüzü Vectra 3D XT görüntüleme sistemiyle bilgisayara aktarıyoruz ve sizin istediğiniz ve size en uygun olan değişiklikleri operasyon öncesi 3D sistemi ile yaklaşık olarak görmenizi sağlıyoruz.

Operasyon Öncesi Yapmanız Gerekenler

Eğer geçirdiğiniz önemli bir hastalık,ameliyat,düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa  bunu operasyondan önce doktorunuzla paylaşmanız gerekmektedir.Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız bu konuyu doktorunuzla konuşup ameliyattan önce ilaç kullanımını sonlandırılmalıdır. Operasyona karar verip randevu aldığınız zaman operasyon yapılacak bölgeye göre size ödem(şişlik) ve morluk olmaması için ilaçlar başlanacaktır. Ameliyat öncesi tahlilleriniz ameliyat olacağınız hastanede yapılacaktır.

Operasyon Uygulama Yeri ve Şartları Nasıl Olacak?

Operasyon tam teşekküllü bir hastanede olacak ve mini karın germe Sedasyon+Lokal anestezi tam karın germe ise genel anestezi şeklinde uygulanacaktır. Karın germe Normal operasyon süresi 2.5 saat mini karın germe operasyon süresi 1-2 saattir.

Operasyon Hakkında Bilmem Gerekenler

Operasyona girmeden önce anestezi uzmanımızla odanızda görüşeceksiniz. Karın germe işleminden sonra bir kaç hafta  karın bölgesinde geçici bir ağrı, morarma, şişlik veya uyuşma olabilir. Bu operasyondan sonra 1 gece hastanede kalmanız gerekmektedir.

Operasyon Sonrası Takip Süreci

Operasyondan sonra 3. gün pansumanınız yapılır, pansumandan sonra banyo yapmanızda bir sakınca yoktur.Dikişler gizli olduğu için dikiş alınmayacaktır.Eğer diren yerleştirildiyse diren alınır.Kontrolleriniz 6. Gün 10. Gün ve ayda bir olmak üzere düzenlenir.

Operasyondan Sonra İyileşme Sürecim Nasıl Olacak?

Sosyal hayatınıza ve iş hayatınıza dönmeniz 3-4 gün alacaktır. Bu operasyondan sonra size çift korse verilecektir. Bu korse değiştirilerek 20 gün kullanılacaktır.20. gün sonunda yapılacak olan LPG vakum masajlarıyla iyileşme hızlandırılır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mete Aksu

Op. Dr. Mete Aksu, 1973 yılında Çorum’da dünyaya geldi. Lise eğitimini 57. dönem mezunu olarak Atatürk Lisesi'nde tamamlamasının ardından tıp eğitimini Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na katılan Dr. Aksu TCG Anıttepe ve TCG Turgut Reis fırkateyn gemilerinde Teğmen ve Üst Teğmen olarak görev aldı. Ardından Ankara Gata Plastik Rekonsrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde görevlerini sürdürdü. Dr. Aksu, (Bilkent Üniversitesi Genetik ve Moleküler Biyoloji bölümü ile ortak çalışma) VEGF, EGF ve FGF genleri modifiye edilmiş keratinosit kültürünün ratlarda Kronik Yara iyileşmesine etkisi bitirme tezi ile ihtisasını tamamladı. Dr. Aksu, Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nden Yarbay Rütbesi ile emekli oldu. Çalışmalarını halen Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'ndeki kliniğinde ...

Etiketler
Karın germe estetiği sonrası ne olur
Op. Dr. Mete Aksu
Op. Dr. Mete Aksu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube