Mezoterapi nedir? mezoterapinin avantajları

Mezoterapi nedir? mezoterapinin avantajları

Mezoterapi vitaminlerin, minerallerin, büyüme faktörlerinin, aminoasitlerin cildin orta tabakasına enjeksiyonla verilmesi işlemidir.

Mezoterapi, yıpranmış deri hücrelerinin yenilenmesini, cilt parlaklığının artmasnıı ve cildin daha sıkı bir yapıya kavuşmasını sağlayan bir yöntemdir.

Mezoterapinin Avantajları

Mezoterapide ilaç, tedavi edilmek istenen bölgeye verildiğinden beklenen etki maksimum iken yan etkiler yok denecek kadar azdır.

Çünkü damar yada ağız yoluyla verilen ilaçlar hedef bölgeye ulaşıncaya kadar etkinlikleri azalır.

Ayrıca sistemik yan etki oluşturma olasılığı da vardır.Aynı etkiyi oluşturmak için de daha yüksek dozda ilaç kullanmak gerekir.

Mezoterapi 1952 yılında Dr. Michel Pistor’un geliştirdiği bir yöntemdir.

Mezoterapinin Kullanım Yerleri

Selülit tedavisi

Çatlak tedavisi

Akne skarlarının tedavisi

Saç dökülmesi

Yüz gençleştirme

Bölgesel zayıflama

Mezoterapi Uygulama Yöntemleri

İnce uçlu mezoterapi iğneleriyle veya dermapen denilen iğne uçlu elektrikli kalemler ile cilt altına hazır ürünün verilmesi işlemidir

Ciltte hem iğnelenmeye hemde verilen ürüne bağlı bir yapılanma başlatır.

Ürün içerisinde A,C,E vitaminleri omega3, bitkisel alkoloidler ve kan hücrelerinde bulunan fibroblast yapımını tetikleyen büyüme faktörleri bulunur.

Leke için, şaç dökülmesini önlemek yeni saç çıkmasını uyarmak için, citte parlaklık elde etmek için bölgesel yağı eritmek ve antiaging etkili pek çok çeşit mezoterapi ürünü vardır.

Cildin yapısına göre ürün seçimi yapılır ve  haftada bir gün ,ortalama  4-6 seans uygulanır.Sonrasında birkaç ay arayla tekrarlanması cilde yapılacak bir yatırım olarak düşünülmektedir.

Dışarıdan cilde sürülen kremlerin çok az bir kısmı cilt tarafından emildiğinden, pahalı cilt kremleri kullanmaktansa cildi mezoterapiyle desteklemek daha faydalıdır.

Mezoterapi  sonrası cilt, yatıştırıcı maske ile desteklenir.Maske içeriğinin de mezoterapi iğnelerinin açtığı minik delikciklerden içeri girmesi sağlanır.

UV ışınları, sigara, alkol, dengesiz beslenmenin ve ileri yaşın etkileri bu yöntemle azaltılmaya çalışılır.

Yan etkisi olmayan, 20 dakika kadar süren ağrısı bir işlemdir.

Saç Mezoterapinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mezoterapi işleminden saçlar 1-2 gün süreyle yıkanmamalıdır.

Önerilen şampuan ve toniklerle saç mezoterapisinin etkinliği artırılmaya çalışılır.

Seanslar başladıktan sonra etkinin görülmeye başlama süresi 4-5 haftadır.

Seanslar ilk ay haftada 1, ikinci ay 19 günde bir, sonra ayda bir seans olacak şekilde 20 seans kadar sürer.

Mezoterapinin Yapılmayacağı Durumlar

Kalp hastalığı

Böbrek hastalığı

Kan hastalığı

Antikoagülan alan hastalar

gebelik ve emzirme dönemi

Diabetik hastalar

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Aynur Ketene

Uzm. Dr. Aynur KETENE, 1966 yılında Ankada’da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi'nde tamamlamıştır. Hemen ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1994 yılında ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda ihtisas eğitimini tamamlamış Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olmuştur. 1995-1999 yılları arasında Özel Sevgi Hastanesinde Yoğun Bakım Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2000 yılında Çin’ de Beiying Üniversitesi Traditional Chinese Medicine eğitimine katılmış ve  Akupunktur Uzmanı unvanı almıştır. 2000-2014 yılları arasında 4 yıl süreyle Sağlık Bakanlığı Ankara Etlik Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde Anestezi Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2008 yılında, Lazer epilasy ...

Etiketler
Mezoterapinin avantajları
Uzm. Dr. Aynur Ketene
Uzm. Dr. Aynur Ketene
Ankara - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube