Meme kanserinin evreleri

Meme kanserinin evreleri

Meme Kanserinin Evrelerini şu şekilde özetleyebiliriz:

EVRE 1: Meme cildini veya arkada göğüs duvarını tutmamış ve koltuk altına ve vücudun başka bir yerine yayılmamış, sadece meme içinde lokalize 5 cm den küçük kanser kitlesi olması.

EVRE 2: Memedeki kanser kitlesinin 5 cm den büyük olması veya kitlenin 5 cm den küçük ancak lenf bezlerine düşük derecede yayılmış olması.

EVRE 3: Lokal ileri evre olarak da adlandırılır. Kanserin meme cildine, göğüs duvarına yayılmış olması veya kanser kitlesinin çapından bağımsız olarak, ciddi lenf bezi yayılımı olması. (Genellikle koltukaltında birbirine yapışık büyük lenf bezleri vardır.)

EVRE 4: uzak organlara yayılım olması.( en sık kemik, akciğer, karaciğer ve beyin e metastaz görülür)

Bu makale 23 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mehmet Eser

Prof. Dr. Mehmet Eser lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden başarı ile mezın olarak tıp doktoru olmuştur. 2013 yılında Çukurova Üniversitesi'de doçentlik ve 2019 yılında İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesörlük unvanını almıştır. 2001-2018 yılları arasında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almıştır. Çalıştığı yıllarda özellikle meme hastalıkları ve meme kanseri konusunda asistan eğitimleri ve hastane temsilcilikleri yapmıştır. Uluslararası hakemli dergilerde 23, ulusal hakemli dergilerde 14 adet yayımlanmış makaleleri, uluslararası kongrelerde sunulmuş 14, ulusal kongrelerde sunulmuş 40 adet bildirisi bulunmaktadır. Ulusal toplantılarda düzenleme komitesi görevini üstlenmiştir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde seminerler vermiştir ve panelistlik görevlerinde bulunmuşt ...

Etiketler
Kanser türleri
Prof. Dr. Mehmet Eser
Prof. Dr. Mehmet Eser
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube