Meme estetiği hakkında bilinmesi gerekenler

Meme estetiği hakkında bilinmesi gerekenler

Göğüsler hiç şüphesiz insan vücudunda dişiliğin ve doğurganlığın sembolü olarak gorülmektedir. Bir bayanın boyuna, omuzlarına ve basenlerine orantılı boyutta dik ve dolgun memelere sahip olması vücudunun daha estetik ve çekici görünmesini sağlar. 

Meme dokusunun fazlalığında ve azlığında hem görünüm hem de sağlık açısından problemlerle karşılaşılır. Ayrıca meme dokusu içerisinde süt bezleri ve yağ hücreleri de barındırdığından hormonal ve metabolik olaylardan kolaylıkla etkilenebilen dinamik bir organ olarak dikkat çeker. Gebelik, aşırı kilo alıp verme ve yaşlanmaya bağlı memelerin şeklinde ve dolgunluğunda degişiklikler olabilir. Ayrıca doğumsal olarak az gelişmiş veya asimetrik memeler de bayanlarda estetik kaygılara ve sosyal sorunlara neden olabilir. 

Gunümüz estetik cerrahi tekniklerindeki yenilikler ve gelişmeler ile çağimızın gelişmiş teknolojisinden de yararlanarak tüm bu sorunlara uygun çozümler artık mümkün hale gelmiştir. Bu sayede estetik meme ameliyatları gittikce artan sıklıkta ve basarıyla uygulanabilmektedir.

Estetikte Güven

İster genci, ister orta yaşlısı, ister yaşlısı; her bayanın hayalidir, kendini dışarda güven ortamında hissetmek. Bir bayanın fiziğinin güzel olması demek; o bayanın kendine olan güveninin gelmesi, ortamına yeni insanların katılması ve partnerine olan yakınlığının artması demektir. Kendine güvenen bayanlar mutludur. İş ortamına ya da aile ortamına pozitif bir enerji yayan bir insan, çevresindeki insanları da mutlu eder, ışık saçar ve başarılar da sırasıyla gelir.

Kimi bayanlar küçük memeli olmaktan şikâyet ederken, kimileri büyük ya da sarkık olmasından yakınabilir. Memeler, fiziki bakımdan bayanlarin kendine en fazla güveneceği bölgelerden biridir. Kocaman sarkmış bir meme ile dolaşmak tabiri, bayanların en çok yakındığı şikâyetlerdendir. 

Bir tüketici olarak, bayanların en çok sevdiği iş, kendi tabirlerince psikoloji düzeltme terapisi olan, kıyafet alışverişi yapmaktır. Mağazaları gezerken, kendine yakışanı alabilmektir. Ve bunu sağladığı takdirde sosyal hayatına güvenle devam edebilir. Çünkü çevresince beğeniliyordur ve bu özgüven konusunda kendine yaklaşmasını sağlar.

Meme Estetiği

Diğer yandan da annelik gibi kutsal bir duyguya sahip olan bir bayan için, çocuğunu emzirebilmek, doyurabilmek de çok önemlidir. Küçük memelerden az süt gelir diyen eski insanımız, küçük bir memeye sahip olan kutsal annenin psikolojisini ister istemez etkilemektedir. Meme büyütme estetiği olursam acaba çocuğumu emzirebilecek miyim? gibi sorular ile karşı karşıya kalınır. İnternetten, gazete ve dergi gibi araçlardan yararlanarak bu konular iyice bir araştırılmaya başlanır. Uygun teknikler kullanılarak yapılan meme büyütme estetiği sonrasi hastalarin emzirebilmelerinde herhangi bir probleme rastlanmamaktadir.

Meme Estetigi Çeşitleri

Çok çeşitli meme büyütme ve şekillendirme teknikleri mevcuttur. Kendi dokusundan alınan yağlar ile büyütme ve şekillendirme işlemi, ya da silikon protezlerle büyütme işlemi; meme büyütme estetiğine dâhildir. Kendi dokusundan yağ transferi ile büyütme işlemi günümüzde yaygınlaşmaya başlamiştır. Belirli bölgelerden alınan yağ dokuları; memelere enjekte edilmekte ve hacim verilerek şekillendirilmesi sağlanmaktadır. Ancak günümüzde halen silikon protezler ile büyütme işlemi altin standart olarak yerini korumaktadır.

İki meme arasındaki oran farkını ve fazla iriliği ortadan kaldırmak için uygulanan bir yöntem de meme küçültme veya dikleştirme işlemidir.

Süt kanalları ve süt bezlerini bir miktar etkileyecek olsa da; iri ve asimetrik memelere güvenle uygulanabilmektedir.

Jinekomasti gibi durumlarda yani erkekte kadınsı meme dokusu olması halinde de erkekler, meme küçültme estetiğine dahil olabilmektedir

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu, 1982 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Hatay’da tamamlamasının ardından tıp eğitimine 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Dr. Haytoğlu, 2004 yılında Washington University Orthopaedic Research Lab., St. Louis, USA‘da araştırmalara katıldı. 2006 yılında mezun olarak tıp doktoru ünvanını alan Dr. Haytoğlu, TUS'da derece alarak ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ABD’da  sürdürdü. 2010 yılında ABD’ de USMLE sınavlarını başarıyla tamamlayan Dr. Haytoğlu, ECFMG sertifikası almaya hak kazandı ve o yıl Case Western Reserve  University, Cleveland’ da estetik yüz ve burun cerrahisi ile migren cerrahisinin dünyaca tanınmış isimlerinden olan Dr. Guyuron ile çalışma şansını elde etti. Bu süreçte ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Meme estetigi çeşitleri
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube