Meme dikleştirme operasyonlarında silikon protez kullanımı

Meme dikleştirme operasyonlarında silikon protez kullanımı

Memede sarkıklık şikayeti olan hastalarımızdan sık sorulan sorulardan biri silikonun bu operasyonlarda kullanılmasının gerekip gerekmediği ya da bunun herhangi bir negatif yönü olup olmadığı ile ilgilidir. Burada bir kısım hastamızda kafa karışıklığı ve kararsızlıklar ile karşılaşmaktayız. Bazı durumlarda hastalarımız sadece protez yaptırsam mı ya da dikleştirme operasyonunu da beraber mi uygulanmalı gibi ciddi soru işaretleri taşımaktadır. Asıl olarak  tabi ki estetik plastik cerrahi uzmanları olarak yaptığımız muayene ve değerlendirme bu konuyla ilgili anahtar rolü üstlenmektedir. Detaylı bir muayene sonucu değerlendirdiğimiz memenin yerleşimi, meme başı,meme altı çizgisi arasındaki oransal  ilişkiler, deri elastikiyeti, meme dokusunun yoğunluğu gibi veriler bu operasyonda daha dik ve dolgun bir meme için silikonların kullanılıp kullanılmayacağına karar vermemize yardımcı olmaktadır. Hastalarımızın istekleri de bu durumda çeşitli şekillerde olabilmektedir.

Hafif düzeydeki sarkıklıklarda yalnızca silikon kullanarak meme başını da üst bölgeye kaldırıp aynı zamanda dolgunluk vermenin mümkün olduğunu ve hastalarımız açısından mutluluk sağladığını görmekteyiz.

Daha ileri düzeydeki sarkıklıklarda ise  meme başının doğum öncesi veya sarkma öncesinde estetik olarak olması gereken yere doğru çekilmesi sonrasında küçük ve dik bir duruş tercih edildiğinde, meme dokusu yeterli ise silikon protez uygulanmadan istenilen sonuç elde edilebilmektedir. Fakat meme dokusunun yetersiz dolgunluk sağladığı durumlarda istenilen ve anatomik olarak uygun boyutlarda meme sağlanması amacıyla silikon protezler yerleştirilir. Uygun boyutlardaki protezler memede herhangi bir deformasyona sebep olmaz. Dren yerleştirildiğinden dolayı sadece silikon kullanılan hastlarımızdan farklı olarak hastanın bir gün hastanede kalması  bu operasyonlar için gerekmektedir. 7 - 10 gün arasında ise sosyal hayata dönmek mümkündür.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Bora Ok

Op.Dr. Bora OK, Kültür Koleji sonrasında orta öğretimini Vefa Anadolu Lisesi'nde bitirdirdikten sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2010 ylında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  

Mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmekte olan Op. Dr. Bora OK, Türkiye dışında Avrupa kıtası başta olmak üzere dünyanın hemen her bölgesinden gelen hastalara hizmet vermekte ayrıca bu ülkelerde seminer ve bilgilendirme toplantılarına katılmaktadır.

 

Etiketler
Meme silikonu
Op. Dr. Bora Ok
Op. Dr. Bora Ok
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube