Meme büyütme operasyonu sonrası hızlı iyileşme prosedürü

Meme büyütme operasyonu sonrası hızlı iyileşme prosedürü

 

 

Meme büyütme estetiği kişinin hayatını pozitif yönde etkilediği savunulur. Bu birçok insan tarafından dile getirilen ortak bir görüştür. 2004 yılından beri rinoplasti, liposuction gibi cerrahiler ile birlikte meme büyütme operasyonu en çok tercih edilen estetik operasyonların başında geliyor. 

Ancak birçok insan, gelişen teknolojiye rağmen meme büyütme operasyonunu can sıkıcı buluyor. Ameliyat sonrası iyileşme süreci ve belli bir süre işten uzak kalmak anlamına geliyor. Estetik operasyon geçireceğini paylaşmak istemeyen kişiler bu nedenle ilk aşamada meme büyütme operasyonundan kaçınıyorlar. 

Bunun dışında ameliyat sonrasında iz kalma riski de çoğu insanı düşündüren faktörlerin başında geliyor. Bazı insanlar bu riskin meme büyütme operasyonunun olası faydalarını götürdüğü düşüncesindeler. Tıp dünyası bu yakınmaları dinliyor ve bunlara çözüm bulmak için sürekli çalışıyor. 

Hızlı iyileşme prosedüründe meme büyütme operasyonu geleneksel meme büyütme ameliyatlarından daha büyük bir ustalık, daha dikkatli bir cerrahi ve daha büyük özen gerektirmektedir. Cerrahi kesileri olabildiğince az, olabildiğince küçük alanlar kullanmak ve standartlara optimum uyum ile mümkün olmaktadır. Bu prosedür ile ameliyat sonrası kalan izler de en aza indirgenmektedir. Her ne kadar yavaşça ve küçük adımlarla olsa da hasta operasyondan hemen sonra etrafta dolaşmakta ve normal hayatına çok kısa bir süre içinde dönmektedir. 

 

Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güncel Öztürk

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanını almıştır. Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik sanatlara yakın olan plastik cerrahi bölümünden yana yapmış ve sınavda dereceye girip, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında, 6 yıl olan eğitim sürecinin bir bölümünü 2006 yılında Yale University, New Haven Hospital Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, Connecticut-ABD’ de John A. Persing, MD, FACS baş denetimi altında burun ve yüz estetiği üzerine eğitim almıştır. 2007 yılında University of Miami, Jackson Memorial Hospital Estetik, Plastik v ...

Etiketler
Meme büyütme ameliyatı nasıl yapılır
Op. Dr. Güncel Öztürk
Op. Dr. Güncel Öztürk
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube