Yüz germe ameliyatı

Yaşlanan insanın yaşını ele veren bölgelerin başında yüz, boyun ve el sırtı gelir. Yüzümüz yaşımızın en önemli göstergesidir. Zamanla yüz bölgesinde kayıplar ve yer çekiminin etkisiyle yer değişiklikleri, sarkmalar oluşur. Bu etkiler özellikle 30 lu yaşlardan sonra belirginleşmeye başlar. Yüz germe ameliyatı ile yüzün tamamı veya belli bir kısmına müdahale ederek süreç geri alınır.

Yüz germe ameliyatı

Yaşlanan insanın yaşını ele veren bölgelerin başında yüz, boyun ve el sırtı gelir. Yüzümüz yaşımızın en önemli göstergesidir. Zamanla yüz bölgesinde kayıplar ve yer çekiminin etkisiyle yer değişiklikleri, sarkmalar oluşur. Bu etkiler özellikle 30 lu yaşlardan sonra belirginleşmeye başlar. Yüz germe ameliyatı ile yüzün tamamı veya belli bir kısmına müdahale ederek süreç geri alınır. Bu ameliyattan sonra yüzünüz genç bir görünüme kavuşur, ancak yaşlanma süreci 5-10 yıl öne alınarak devam eder. Ameliyattan sonra ne kadar gençleşeceğiniz size ve yapılan ameliyatın büyüklüğüne bağlıdır. Hastanın cilt yapısı, genetik özellikleri, kemik yapısı, alışkanlıkları (sigara, alkol, diyet, psikoloji, vs) sonucun kişisel olmasında önemlidir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu ameliyat ile ihtiyaç duyulan bölgeye göre kulak önünden, kulak arkasından, saçlı deri içinden yapılan kesilerle fazlalıklar alınır, sarkmış yapılar asılır, ideal yerine yerleştirilir. Ameliyat izi saçlı deri ve/veya kulak katlantı bölgelerinde kaldığı için sorun oluşturmaz. Aynı anda göz çevresindeki torbalanmaların uzaklaştırılması isteniyorsa göz kapağı cerrahisi yüz germe ameliyatı ile birlikte veya ayrı bir ameliyat olarak yapılabilir. Alın germegıdıktan yağ almadoku enjeksiyonlarıyüz kontur değişiklikleri v.s. yüz germe ameliyatı ile birlikte veya ayrı bir ameliyat olarak önerilebilir. Yüz bölgesinde belli bir noktaya kadar cerrahi dışı veya mini cerrahi girişimler ile toparlanma sağlanabilir. Ancak bir düzeyin üzerinde ya mevcut halinizle barışık olmanızı ya da ameliyat olmanızı tercih ederim. Çünkü belli düzeyin üzerinde yapılacak işlemlerin sizi memnun etmesi söz konusu olmaz. Harcadığınız para ve çektiğiniz acılar yanınıza kar kalır.

Genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Ortalama 3-5 saat surer. Ameliyat esnasında ve sonrasında fazla kanama olmaz. Kanama riskinin olduğu nadir durumlarda güvenlik amaçlı drenler yerleştirilir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Hasta hastanede 1 gün misafir edilir, drenler çekilerek taburcu edilir. Erken dönemde ödem+morluklar olabilir. Ameliyat öncesinde kullanılmaya başlanan kremler ve sonrasında düzenli buz tatbiki ile düzelme daha hızlı olmaktadır. Dikişleriniz bir hafta sonar alınır ve işinize dönebilirsiniz. Dört hafta sonra ağır sportif faaliyetleri yapabilirsiniz.

Bu makale 14 Mart 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Demirbağ

Op.Dr. Ercan DEMİRBAĞ, Ankara’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini Konya Meram Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1996 yılında birincilikle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve başarıyla tamamlayarak "Tıp Doktoru" unvanı almıştır. 2003 yılında çok istediği Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasına TUS’ta dereceyle ilk tercih olarak ülkemizin en yoğun kliniklerinden SSK Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır. ‘Parsiyel Kulak Defektlerinde Lokal Flep Alternatifleri’ konusunda hazırladığı uzmanlık teziyle Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmaya hak kazanmıştır. Uzmanlık sonrasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde zorunlu hizmetini tamamlamış, Çorlu Asker Hastanesinde vatani görevini yapmış,  İhtisası sırasında ve sonrasında çok sayıda estetik ve reko ...

Etiketler
Yüz germe ameliyatı
Op. Dr. Ercan Demirbağ
Op. Dr. Ercan Demirbağ
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube