Yağ enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu denilen işlem, vücudun yağ dokusu fazla olan bir kısmından suction yöntemiyle alınan yağların işlemden geçirilerek ihtiyaç olan bölgeye iğnelerle transfer edilmesidir.

Yağ enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu denilen işlem, vücudun yağ dokusu fazla olan bir kısmından suction yöntemiyle alınan yağların işlemden geçirilerek ihtiyaç olan bölgeye iğnelerle transfer edilmesidir. Bu yöntem ile vücutta ihtiyaç olan her bölgeye işlem uygulanabilir. Bu yöntem ile dolgunlaştırmak, kırışıklıkları azaltmak, kontur düzeltmek, ciltte gençleşme elde etmek mümkündür.

Yağ enjeksiyonu nedir?

Yağ enjeksiyonu için yağ hücreleri karın,basen gibi fazlalık olan bölgelerden ince kanüllerle alınır. Yağ alınması sırasında 3-4 mm lik kesilerden girilir ve sonrasında belirsiz bir iz kalır. Yağ alınan bölgelerde de bir miktar incelme olur. Eğer fazlalıklarınız az ise bir taşla iki kuş vurmuş olabilirsiniz. Ancak asıl amaç kök hücreden yoğun yağ greftlerini elde etmektir. Elde edilen arzu edilen bölgeye, uygun kanüllerle-iğnelerle enjekte edilir. Enjekte edilen yağ hücrelerinin hepsi kalıyor ya da hepsi eriyor demek söz konusu değildir. Kabaca, uygulanan bölgeye göre yağ greftlerinin en az %50 si kalır demek yanlış olmaz. Uygulanan yağın yoğun kök hücre içermesi, kişinin kendi dokusu olması, geniş alanlar için hazır dolgulardan daha fazla elde edilebilmesi bir avantajdır.

Yağ enjeksiyonu vücutta ihtiyaç duyulan her bölgeye uygulanabilir. Pratikte en sık olarak yüz bölgesinde; dudakları belirginleştirmek ve kalınlaştırmak, burun kenarından dudaklara uzanan çizgileri (nazolabial sulkus) doldurmak, elmacık kemiğini ve çene ucunu belirginleştirmek, alın ve kaş arasındaki kırışıklıkları doldurmak, özellikle zayıf kişilerde yanakların dolgunlaştırılması, yüzdeki her türlü çökme ve düzensizlikte, bacaklardaki eğriliklerde, meme asimetrilerinde, liposuction ameliyatı sonrası oluşmuş çukur alanlarda, el sırtında gençleştirme amacıyla, yüz germe ve diğer operasyonlarla kombine edilerek de uygulanabilir. İşlem sırasında alınan yağın fazlası depolanarak sonrasında yağ alma işlemi yapılmaksızın gerekli bölgelere sadece enjeksiyon ile verilebilir. Bu işlemin dezavantajı konulan yağın belli oranda erimesidir. Yağ hücrelerinde erime olması durumunda homojen bir erime olacağı için yanağınızın sol tarafındaki yağ hücrelerinin %20 si erir ise, sağ tarafındaki yağ hücrelerinin de  %20 si erir. Yağların erimesinin vücuda herhangi bir zararı yoktur ve gerek görülürse işlem tekrarlanır.

Yağ enjeksiyonu sedasyon anestezisi ile yapılabilir. Ortalama işlem süresi yapılacak bölge genişliği ile orantılı olarak 30 dk – 1 saat sürer. Herhangi bir kesi olmadığından iz problemi ile karşılaşılmaz. İşlem sonrası uygulanan bölgede birkaç gün sürecek ödem olağandır. Buz tatbiki ve basit ağrı kesiciler faydalıdır. Kişi yapılan işlemin derecesine, sosyal durumuna ve yaptığı işe göre birkaç gün ile birkaç hafta içerisinde işine ve sosyal hayatına dönebilir.

Bu makale 18 Nisan 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Demirbağ

Op.Dr. Ercan DEMİRBAĞ, Ankara’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini Konya Meram Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1996 yılında birincilikle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve başarıyla tamamlayarak "Tıp Doktoru" unvanı almıştır. 2003 yılında çok istediği Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasına TUS’ta dereceyle ilk tercih olarak ülkemizin en yoğun kliniklerinden SSK Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır. ‘Parsiyel Kulak Defektlerinde Lokal Flep Alternatifleri’ konusunda hazırladığı uzmanlık teziyle Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmaya hak kazanmıştır. Uzmanlık sonrasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde zorunlu hizmetini tamamlamış, Çorlu Asker Hastanesinde vatani görevini yapmış,  İhtisası sırasında ve sonrasında çok sayıda estetik ve reko ...

Etiketler
Yağ enjeksiyonu
Op. Dr. Ercan Demirbağ
Op. Dr. Ercan Demirbağ
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube