Meme büyütme amelıyatları nasıl yapılır

Meme büyütme amelıyatları nasıl yapılır

Meme büyütme ameliyatı Plastik Cerrahi açısından en çok yaptığımız ve doğru uygulanırsa en yüz güldürücü, hemen sonuç alabileceğiniz işlemlerin başında gelir. Meme Protezleri cerrahi olarak yapılan operasyonlardır. Meme dokusu zaman içerisinde hamilelik, ani kilo kaybı gibi durumlardan sonra volüm kaybına uğrayabilir. Meme dokusu genç kızlarda gelişimsel olarak çok az miktarda olabilir. Bu gibi durumlarda Meme dokusunu ve hacmini geri kazandırmak amacıyla serum ile dolu veya jel ile dolu slikon meme protezleri kullanılarak meme dokusu ve boyutları istenen boyutlara tekrar getirilir. Meme dokusunun durumuna göre göğüs kasının altına veya üstüne meme protezi yerleştirilir. Operasyon sırasındaki kesi izini saklamak amacıyla meme protezi koltuk altından, aerola çevresinden ve meme altı kıvrımından yerleştirilebilir. Meme altı ve koltuk altı kesilerle yapılan meme büyütme ameliyatlarında kesi 2-2,5 cm olacaktır.

Kliniğe memenizle ilgili bir operasyon nedeniyle geldiğiniz zaman en son görüntünüzü Vectra 3D XT görüntüleme sistemiyle bilgisayara aktarıyoruz ve sizin istediğiniz ve size en uygun olan değişiklikleri operasyon öncesi 3D sistemi ile yaklaşık olarak görmenizi sağlıyoruz

Operasyon Öncesi Yapmanız Gerekenler 

Eğer geçirdiğiniz önemli bir hastalık, ameliyat, düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa bunu operasyondan önce doktorunuzla paylaşmanız gerekmektedir. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız bu konuyu doktorunuzla konuşup ameliyattan önce ilaç kullanımını sonlandırılmalıdır. Operasyona karar verip randevu aldığınız zaman operasyon yapılacak bölgeye göre size ödem(şişlik) ve morluk olmaması için ilaçlar başlanacaktır. Ameliyat öncesi tahlilleriniz ameliyat olacağınız hastanede yapılacaktır.

Operasyon Uygulama Yeri ve Şartları Nasıl Olacak?

Operasyon tam teşekküllü bir hastanede olacak ve Sedasyon+Lokal Anestezi ile uygulanacaktır. Normal operasyon süresi 1 saattir.

Operayon Hakkında Bilmem Gerekenler

Operasyona girmeden önce anestezi uzmanımızla odanızda görüşeceksiniz. Meme büyütme işleminden sonra ağrınız olmayacaktır. Bu operasyondan sonra 1 gece hastanede kalmanız gerekmektedir. Kas altına yerleştirilen protez ameliyatlarından sonra 2-3 gün kol hareketlerinizde kısıtlılık oluşabilir.

Operasyondan Sonra İyileşme Sürecim Nasıl Olacak?

Operasyon sonrası 2 gün meme bandajlı olarak kapalı kalacak, 2 günden sonra klinikte doktorunuz tarafından açılan bandajlarınız sonrasında doktorunuzun vereceği sutyen kullanılacaktır. Bandajlarınızın açılmasından sonra duş almanızda hiçbir sakınca yoktur. Operasyon sonrası 2-3 gün içinde normal iş ve sosyal aktivitelere, 1-2 hafta içinde ise daha aktif bir hayata geri dönülebilir. Spor yapmaya 15 gün sonrasında başlayabilirsiniz fakat kollarınızı kullanacağınız bir spor aktivitesi için 1,5 ay beklemelisiniz.

Operasyon Sonrası Takip Süreci

Meme büyütme işleminden sonra 2. gün pansumanız yapılacaktır. Pansumandan sonra banyo yapmanızda bir sakınca yoktur. Kontrolleriniz 2. gün 5. gün 15. gün ve ayda bir olarak düzenlenir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mete Aksu

Op. Dr. Mete Aksu, 1973 yılında Çorum’da dünyaya geldi. Lise eğitimini 57. dönem mezunu olarak Atatürk Lisesi'nde tamamlamasının ardından tıp eğitimini Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na katılan Dr. Aksu TCG Anıttepe ve TCG Turgut Reis fırkateyn gemilerinde Teğmen ve Üst Teğmen olarak görev aldı. Ardından Ankara Gata Plastik Rekonsrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde görevlerini sürdürdü. Dr. Aksu, (Bilkent Üniversitesi Genetik ve Moleküler Biyoloji bölümü ile ortak çalışma) VEGF, EGF ve FGF genleri modifiye edilmiş keratinosit kültürünün ratlarda Kronik Yara iyileşmesine etkisi bitirme tezi ile ihtisasını tamamladı. Dr. Aksu, Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nden Yarbay Rütbesi ile emekli oldu. Çalışmalarını halen Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'ndeki kliniğinde ...

Etiketler
Meme büyütme ameliyat öncesi hazırlık
Op. Dr. Mete Aksu
Op. Dr. Mete Aksu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube