Meme büyütme

Meme büyütme

Kadında fizik yapının önemli bir unsuru olan memelerin doğumsal ya da gelişimsel sorunlarına yönelik olarak girişimler yaygın olarak uygulanmaktadır. Amaç meme işlevlerini (meme başı duyusu, süt verme) bozmadan simetrik, doğal ve kalıcı bir kozmetik sonuç elde etmektir.

Kimlere yapılmalı ?

Doğuştan ya da gelişimsel (kilo verme, gebelik sonrası) olarak meme dokusu yetersiz olanlar, daha dolgun ve çekici göğüsler isteyenler.

Ne kadar büyütmeli ?

Hastanın isteği, göğüs duvarı ve memelerin duruşu gözönüne alınarak karar verilir. Uygun boyut ve özellikteki meme protezleri kullanarak doğal ve kalıcı sonuçlar alınmaktadır.

Ameliyatsız büyütme mümkün müdür ?

Hayır ! İlaçlar ya da sıvı enjeksiyonları ile meme büyütme mümkün olmadığı gibi, bu tür ürünler sağlığınıza da zarar verebilir. Yağ, kök hücre ve benzeri uygulamalar ise henüz deneme aşamasında olduğundan etkinlik ve güvenilirlikleri bilinmemektedir.

Ameliyatı nasıl yapılır ?

Gerekli muayene ve kan testleri yapıldıktan sonra, ameliyat, genel anestezi altında 1-2 saat sürmekte, heriki koltuk altından uzanan drenler 2-3 gün tutulmaktadır. Giriş yeri olarak en sık meme altı ya da meme başı tercih edilmekte, koltuk altı kesisi iz yönünden sakınca yaratabilmektedir.

Ne tür protezler kullanılır ?

Protezler çoğunlukla akışkan iç , ve katı dış silikon tabakalardan oluşur. İçi serum fizyolojik (su) içerenler de vardır. Kullanımları güvenli olup, sağlık yönünden  herhangi bir sakıncaları bulunamamıştır. Farklı firmalar tarafından farklı hacim ve yükseklikte, standart ya da anatomik (damla) şekillerde üretilmektedir. Kas altı ya da üstüne yerleştirilebilirler. Kas altına konduğunda daha doğal bir görüntü elde edilmekte ve emzirme ve radyolojik görüntülemelerde sorun oluşturmamaktadır.

Protezlerin değiştirilmesi gerekir mi ?

Günümüzde kullanılan protezler oldukça dayanıklı ve güvenlidir. Değiştirilmeleri gerekmemektedir.

Aynı ameliyatta dikleştirme de yapılabilir mi ?

Sarkık memelerde protezin yeterli duruşu sağlamada yetersiz kalacağı düşünülüyorsa dikleştirme de yapılır.

Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli ?

1 hafta kadar ağrılarınız olabilir, ağrı kesiciler kullanabilirsiniz. 1 ay süresince ağır spor ve egzersizden kaçınılmalısınız.

Komplikasyonlar nelerdir ?

Her ameliyat için sözkonusu olabilecek istenmeyen durumların yanında, geç dönemde protez çevresini saran doku zarfı (kapsül)'nın gerginliği nadir de olsa sorun oluşturabilir.   

 

 

 

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Aydın Gözü

Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, Antakya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Samsun Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, zorunlu hizmet yükümlülüğünü Diyarbakır Yolboyu Sağlık Ocağı ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yerine getirmiştir. Daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda 8 ay süreyle araştırma görevlisi olarak çalışmış ve ardından 1992 yılında TUS sınavını kazanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisas eğitimine başlamıştır. 1998 yılında eğitimini tamamlayarak Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. Bu dönem boyunca Mikrocerrahi alanında deneyim kazanmış olan Prof. Dr. Aydın GÖZÜ ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
instagram
youtube
twitter
Etiketler
Meme büyütme kimlere yapılır
Prof. Dr. Aydın Gözü
Prof. Dr. Aydın Gözü
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube