Manuel terapi nedir?

Manuel terapi nedir?

Manuel terapi herhangi bir alet kullanılmaksızın tamamen elle uygulanan bir fizyoterapi yöntemidir. Tarihi uzun zaman öncesine dayanir, ülkemizde ise daha yeni yeni duyulmaya baslamış ama hızlı ve olumlu sonuçlar alınması sebebiyle hızlıca yayılmaktadır. Manuel terapide en önemli noktalardan biride kişinin ayrıntılı olarak değerlendirilmesidir. Özellikle fizik tedavi muayenesi bizim için mr ve benzeri tetkiklerden çok daha önemlidir çünkü yapılar sadece maddesel olarak değil fonksiyonel olarakta değerlendirilir. Manuel terapi: kas gerginliği, eklem disfonksiyonu (fonksiyonel bozukluklar) postüral problemler, hareket kısıtlılığı, sinir kısalığı ya da gerginliği gibi kas iskelet sistemine ait bozukluklarda ve ağrılarda kullanılır. Farklı teknikler ve konseptler ayrı ayrı ya da birlikte uygulanabilir. (Bilimsel olarak kanıtlanmış teknikler kullanılır.) Standart olarak uygulanan kalıp tedavilerden farklı olarak problemin ana sebebine ve bireye özgü olarak planlanır. Seans sayısı değişkendir bazen tek seansta sonuç alınır bazen 5 seansta. Yani iyileşmede tedavi programı gibi bireye özgüdür ve kişisel birçok faktöre (yaş, diğer hastalıklar, stress gibi) göre değişkenlik gösterir. Manuel terapi bu konuda eğitim almış fizyoterapist ve hekimler tarafından uygulanmalıdır.

Bu makale 1 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Merve Sekban

Fzt. Merve Sekban, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2015 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü başarıyla tamamlayarak Fizyoterapist unvanını almıştır.

Uludağ Üniversitesi Atatürk Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bursa Devlet Hastanesi, Özel Isparta Hastanesi, Özel Davraz Yaşam Hastanesi, Isparta Özel Öncü İletişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Isparta Devlet Hastanesinde stajyer fizyoterapist olarak görev almış olan Fzt. Merve Sekban, Daha önce Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Özel Yıldırım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde hasta kabulü yapmış mesleki çalışmalarına şu an Bursa Vera Fizyoterapi ve Diyet Danışmanlık Merkezinde çalışmaktadır.

Etiketler
Bel ağrıları
Fzt. Merve Sekban
Fzt. Merve Sekban
Bursa - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube