Manuel terapi (el terapisi) nedir?

Manuel terapi (el terapisi) nedir?

Bel,boyun fıtıkaları,sırt ağrıları,eklem ağrıları,omurga eğrilikleri,kalça agrıları,diz ağrıları.kol ağrıları,dirsek ağrıları,baş ağrısı,migren,kulak çınlaması vs. gibi rahatsızlıklara uygulanan İLAÇSIZ, AMELİYATSIZ, doğal, bedenin kendi kendini yenilemeye dahil manipülasyonlarla yani önca kasları açmaya daha sonra o kaslar üzerindeki belirli bir manipülasyon yani hareketle bedendeki sıkışmaları,kaslardaki blokajları açmaya yönelik uygulanan bir terapidir.

Kasları açarak VÜCUDU normal doğal haline getirdiğimizde oradaki blokajlar da açılır ve sıkışmalar da ortadan kalkar.

Manuel Terapi ile omurgadaki bütün bozukluklar yani mekaniksel boZukluklar düzeltilir. OMURGA (33 omurdan oluşur) vücudun her şeyidir. Çünkü vücudumuzdaki omurlar arasında medulla spinal sinirİ geçer ve her iki omur arasından sinir dalları geçer. Medulla spinalis sinir dalları ilgili organları innerve(uyarma) ederler.

Eğer bir İnsanın omurgasında bir sorun varsa %100 dahili organların (kalp, akciğer, karaciğer, mide, böbrek...vb.) tamamında sorun var demektir.Ondan dolayı omurgamız cok cok önemlidir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Ersin Sever

Fzt. Ersin SEVER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Medipol Üniversitesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Fizyoterapist unvanı almıştır.

Üniversite eğitiminin yanı sıra Manuel Terapi alanında kendini geliştirmiş olan Fzt. Ersin SEVER, Tik ve Takıntı Terapileri, Genel Fizyoterapi, Manuel Terapi, Manupülasyon, Kuru İğneleme, Omuz Ağrısı, Migren, Fıtık, Felç, Boyun Fıtığı, Bel Fıtığı, Diz Ağrıları, Sırt Ağrıları, Sinir Sıkışmaları, Karpal Tünel Sendromu ve Dirsek Ağrıları konularında Şişli'de bulunan kendi özel terapi merkezinde başarılı tedaviler uygulamaktadır.

Etiketler
Manuel terapi nedir
Fzt. Ersin Sever
Fzt. Ersin Sever
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube