Lazerliposuction ve lazerlipoliz

Lazerliposuction ve lazerlipoliz

Uzun yıllardır kullanılmakta olan liposuction yani vakum ile yağ alma işlemi ile vücut konturlarını düzeltme, şekillendirme  yapılabilmektedir. Günümüzde de güvenle kullanılan bu teknik ile artık ileri düzeyde gelişmiş ve oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Ancak klasik liposuction da işlemin başarısı büyük oranda cerrahın yeteneğine bağlıdır. Ameliyat sonrası düzensizlikler olması, aşırı morarma, geç iyileşme liposuction ameliyatlarının en çok şikayet edilen yanlarıdır. Ayrıca bazı bölgeler örneğin sırt bölgesi, çene altı ve hatta yüz bölgesine klasik liposuction uygulamak zordur. Bazen ikinci veya üçüncü defa liposuction işlemi yapılacak olan hastalarda klasik liposuction uygulamak çok zordur.

Günümüzde lazer yardımlı liposuction işlemi için geliştirilen en son lazer cihazları çok başarılı olmaktadır. Laser liposuction‘ın pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunları sayacak olursak , işlem sırasında hemen hemen hiç kanama olmamakta, yağ hücrelerinin zarı lazer ile tahrip edilerek içlerinde bulunana depo yağların sıvılaşıp akması sağlanmaktadır. Ayrıca sadece yağ hücrelerini etkilediği için etraf dokulara, damar ve sinirlere zarar vermemektedir.

Yağ sıvılaşmış şekilde tıpkı koyu bir süt gibi alınabilmektedir. Ayrıca yüz ve boyun gibi bölgelerde yağları lazer ile tahrip ettikten sonra almak gerekmemekte kendiliğinden lenfatikler yardımı ile yok edilmekte ve cilt sarkmaları ve kontur bozuklukları olmadan iyileşme sağlanmaktadır. Morarma ya hiç olmaz yada çok çok azdır. İyileşme çok hızlı olur. Uygulama sonrası ağrı olmaz. Lokal anestezi ile kolaylıkla yapılabilir ve kişinin günlük hayatını pek etkilemez.

LazerTüm bölgelere yapmak mümkündür. Erkelerde jinekomasti denilen meme büyümesinin tedavisinde, kadınlarda normal liposuction ile alınması çok zor olan sırt, omuz, kollarda yüzde zayıflatmak için kolaylıkla kullanılabilir. Lazer ile liposuction uygulaması sonrası yağlar yok olduktan sonra cilt kollajenleri de ısıtıldığı için cilt kendisini çok kolay toparlar, yağsız yeni yüzeye kolaylıkla adapte olur ve sarkmalar olmaz.

Teknolojik estetik uygulamalarından Lazer liposuction (lazer liposakşın) ya da lazer lipolizis yani yağların parçalanması işlemi oldukça güvenli ve Amerikan FDA tarafından onaylıdır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nuri Battal

Op. Dr. Nuri M. Battal, 1962'de İstanbul’da dünyaya geldi. Lise öğrenimini 1980 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı ve aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı, 1986 yılında da mezun oldu ve tıp doktoru unvanını aldı. Op. Dr. Battal, yine aynı fakültede açılan Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı asistanlığı sınavını kazandı ve 1987 yılında Genel Cerrahi uzmanlık eğitimine başladı. Uzmanlık ihtisası döneminde (1990 yılında) 6 ay ABD' de Nevada Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniği’nde research fellow olarak görev aldı. Op. Dr. Battal, 1992 yılında genel cerrahi ihtisasını tamamladı ve ardından 6 ay süresince İstanbul Amerikan Hastanesi El Cerrahisi bölümünde görev yaptı.  Sonrasında ise İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Cerrahi Ana Bilim Dalı’na tayini gerçekleşti ve burada 3 yıl çalıştı. ...

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Nuri Battal
Op. Dr. Nuri Battal
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube