Lazer tedavileri

Lazer  tedavileri

Lazer epilasyon tedavisinde kullanılan lazer alexandrite lazerdir. Bu ışık en yoğun olarak kıl kökünde bulunan melanin adlı boya maddesi ile etkileşir ve ısıya dönüşür. Oluşan ısı yoğun olarak kıl kökü ve gövdesinde hasara yol açar. Tekrarlayan uygulamalar sonucunda kıl kökünde kalıcı bir hasar oluşturarak kılın tekrar çıkması kalıcı olarak engellenir. Tedavi, kişinin yaşı, uygulanan bölge, hormon dengesi, kullanılan ilaçlar gibi faktörlere göre değişmekle beraber  ortalama 6-8 hafta aralıklarla vücut bölgesi için 4-8, yüz bölgesi için 10-20 seans gibidir. Uygulama yapıldıktan sonraki 3 hafta içinde doktorunuz gerek görürse sizi kontrole çağırabilir. Uygulama yapılan sistem CE ve FDA onaylıdır. Bu ışık dalga boyunun bilinen bir alerjisi yoktur. Bu nedenle alerji  testine gerek yoktur ancak doktorunuz ihtiyaç duyarsa cilt ve tüy rengini değerlendirmek için deneme uygulaması yapabilir.

Uygulama sonrasında uygulama yapılan alanda hafif kızarıklık, kıl kökleri etrafında hafif şişlikler olabilir. Hasta çok esmer veya bronz ise birkaç gün ile birkaç hafta arasında kendiliğinden geçen yüzeysel kabuklanmalar oluşabilir. Bu kabuklanmalar bronz bir ciltte oluşmuşsa kabukların altından kişinin yanık olmayan , daha açık renkli cildi çıkacağından bu bölgeler geçici süreyle birkaç ton açık renkli olabilir. Tedavi sonrası oluşan açık veya koyu renkli renk değişiklikleri tedaviye gerek olmadan kendiliğinden düzelir. Uygulama sırasında reaksiyon oluşması halinde doktorunuz size gerekli bilgilendirmeyi ve müdahaleyi yapacaktır. Uygulama sonrasında 1-2 gün boyunca uygulama alanının aşırı tahrişine neden olabilecek (hamam, sauna, kese, güneş gibi) faktörlerden uzak durması gerekir. Uygulama sırasında anestezi gerektirecek bir acı oluşmamaktadır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Ayşegül Girgin

Dr. Ayşegül GİRGİN, 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 2000-2004 yılları arasında İntermeda Medikal'de 4 yıl 1 ay süren lazer epilasyon, medikal estetik uygulamaları, lazer uygulamaları için uygulayıcı eğitimini tamamlamıştır. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı'nda 1998-2002 yılları arasında 4 yıl 7 ay boyunca İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Hekimi olarak görev yapmıştır.1995-2000 yılları arasında 5 yıl boyunca İlsan ilaç Sanayii A.Ş. iş güvenliği ve işçi sağlığı çalışmaları, sağlık taramaları, iş güvenliği eğitimleri, iş ortamında koruyucu ve önleyici hekimlik hizmetleri, periyodik sağlık taramaları hizmeti vermiştir.  Dr. Ayşegül GİRGİN, şu anda Kadıköy'de bulunan Özel Klinika Polikliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Lazer epilasyon nedir
Dr. Ayşegül Girgin
Dr. Ayşegül Girgin
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube