Elleriniz yaşınızı ele vermesin

Elleriniz yaşınızı ele vermesin

Gelişen teknolojinin sayesinde yılların yüzünüzde oluşturduğu çizgilerden kurtulmak ve cildimizi yenilemek mümkün.Ancak bu müdahaleler, boyun, dekolte ve el gibi kolayca görünen alanlarla tamamlanmazsa doğal olmayan, uyumsuz bir görüntüye sebep olabilir. Yoğun çevresel faktörlere maruz kalan ellerimiz yılların etkisini en çok gösteren yerlerimizdir.Yıllar içinde, el sırtındaki ciltte lekelenmeler, elastikiyet kaybı ve cilt altı yağ dokusunun azalması ile el sırtındaki tendon ve damarların daha çok görünür hale gelir.Genç yaşlarda daha tombik ve düz olan el, kemikli, damarlı ve engebeli hale gelir.

Tedavi seçenekleri nelerdir?

Güneş ve yaşlanma lekelerinin tedavisi: lazer, crioterapi (buz tedavisi) ve plazma enerjisi ile lekeler yakılarak yok edilebilir.Tedavi sonrası lekeler üzerindeki ince kabuklar döküldüğünde pembe bir cilt ortaya çıkar.1-2 hafta içinde tamamen normal bir cilt haline döner.Tedavi sonrası güneş koruyucu kullanmaya devam edilirse bu lekelerin tekrar oluşması çok uzun zaman alacaktır.

Doku kaybı tedavisi: El sırtına yapılan dolgular sayesinde tendon ve damar görüntüsü yok edilebilir.Son dönemde hem dolgu hem de cilt yenileme özelliğine sahip olan ürünler (Radiesse, Bioexpander ) hem boşlukları doldurmaya hem de cildi yenileyerek kuru ve ince kırışıklı dokunun düzelmesine yardım eder.Uygulama sonrasında sadece birkaç gün süreyle ödem ve kızarıklık olabilir.Uygulamalar herhangi bir anestezi gerektirmeyecek kadar acısızdır.Dolguların dayanıklılığı yaklaşık 1 yıl kadardır.

Daha erken yaşlarda alınan bazı önlemler ellerinizin yaşlanmasını geciktirir.

Eldiven kullanarak soğuk, deterjan gibi kimyasallardan korumak; iyi nemlendirmek ve güneş koruyucu kremlerle güneşten korumak el yaşlanmasını önleyici tedbirlerin başında gelir.Genç yaşlarda yapılan kimyasal peeling ve vitamin enjeksiyonları ellerinizin genç ve güzel kalmasını sağlar

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Ayşegül Girgin

Dr. Ayşegül GİRGİN, 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 2000-2004 yılları arasında İntermeda Medikal'de 4 yıl 1 ay süren lazer epilasyon, medikal estetik uygulamaları, lazer uygulamaları için uygulayıcı eğitimini tamamlamıştır. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı'nda 1998-2002 yılları arasında 4 yıl 7 ay boyunca İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Hekimi olarak görev yapmıştır.1995-2000 yılları arasında 5 yıl boyunca İlsan ilaç Sanayii A.Ş. iş güvenliği ve işçi sağlığı çalışmaları, sağlık taramaları, iş güvenliği eğitimleri, iş ortamında koruyucu ve önleyici hekimlik hizmetleri, periyodik sağlık taramaları hizmeti vermiştir.  Dr. Ayşegül GİRGİN, şu anda Kadıköy'de bulunan Özel Klinika Polikliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Mezoterapi tedavisi
Dr. Ayşegül Girgin
Dr. Ayşegül Girgin
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube