Laparoskopik(kapalı) safra kesesi ameliyatları

Laparoskopik(kapalı) safra kesesi ameliyatları

Safra kesesi taşları toplumumuzda oldukça sık görülen, hafife alınabilen ve sıklıkla ameliyattan kaçılan ancak özellikle safra taşlarının ana safra kanalına düşmesiyle pankreas iltihabı ve tıkanma sarılıklarına yol açarak hayatı tehdit eden komplikasyonlara yol açmaktadır. Bu nedenle tanı konulduktan sonra kapalı yöntemle kesi izi olmadan güvenle uygulanan bir ameliyatla hastalar hem hayatı kısıtlayıcı semptomlardan hem de safra kesesi taşının hayatı tehdit edici komplikasyon risklerinden kurtulmaktadır. 3 adet port yardımıyla kesi izi olmadan yapılan laparoskopik safra kesesi ameliyatından sonra hastalar aynı akşam yada ertesi gün evlerine giderek kapalı ameliyatın verdiği konforla belirgin bir ağrı yaşamadan birkaç gün içinde normal hayatlarına devam edebilmektedirler.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Şafak Öztürk

Uzm. Dr. Şafak ÖZTÜRK, 1982 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığını almıştır.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2011 - 2014 yılları arasında İzmir Tepecik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde mecburi görevini yerine getiren Uzm. Dr. Şafak ÖZTÜRK, mesleki çalışmalarına Medical Park Hastanesi'nde devam etmektedir.

Uzm. Dr. Şafak ÖZTÜRK, 2014 yılından beri Türk Cerrahi Derneğine üyesi olup, Uluslarası dergilerde yayınlanan bir çok makalesi bulunmakta. 

Etiketler
Safra kesesi ameliyatı
Op. Dr. Şafak Öztürk
Op. Dr. Şafak Öztürk
İzmir - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube