Labioplasti(dış ve iç dudak estetik ameliyatları)

Labioplasti(dış ve iç dudak estetik ameliyatları)

Kadın dış genital organlar,aşağıdaki organları kapsamaktadır.

Labia Majör(Büyük dudaklar)

Labia Minör(Küçük dudaklar)

Klitoris

Hymen(Kızlık zarı)

    Labioplasti dediğimiz operasyon, Labia minör(küçük dudaklar) da yapılan estetik cerrahi yöntemdir. Labioplasti gerektiren durumlar; İki labia arası asimetri(hasta’yı estetik açıdan rahatsız eder)

   Labia’ların fazla uzun veya büyük olması(bu durum hastada sürekli kaşıntı veya enfeksiyona neden olabilir) ayrıca iç giyim, pantolon, mayo veya bikini giyilmesi ve giysi seçiminde hastada rahatsızlık yaratabilir.

   Görüldüğü gibi labioplasti işlemi sadece estetik kaygılardan değil aynı zamanda fiziksel sağlık içinde  gerekli olabilmektedir.

   Labioplasti işlemi muayenehane şartlarında ister lokal anestezi ister Sedasyon altında(uyuyarak) 20 dk gibi kısa bir sürede yapılır.Yara iyilşemesi 1 hafta’da tamamlanır.Dikişlerin eriyip tamamen yok olması ve izlerin tamamen Kaybolup asla fark edilmeyecek düzeye gelmesi ortalama 30-40 gün arası tamamlanır.


   İşlem en iyi adet bittikten 2-3 gün sonra yapılır.(Dikişlerin adet kanı ile bulaşması ne kadar geç olursa operasyon o kadar iyi sonuç verir.) İşlemden 72 saat sonrasına kadar ara ara buz uygulanması oluşacak ödemi azaltmaya yarar. İşlemden sonra basit ağrı kesiciler ağrıyı azaltmakta yeterli olacaktır. Hasta’ya ilk bir hafta’da  en fazla 2-3 kere ayakta duş almasına izin verilir.Bölge’nin temiz ve kuru tutulması iyileşmenin daha hızlı olmasını sağlar. İlk bir ay da cinsel ilişkide bulunmaması tavsiye edilir.

     Hasta operasyon’dan bir gün sonra normal yaşamına devam edebilir. Kliniğimizde Labioplasti geçiren hastalar bir hafta sonra ve 40 günün sonunda kontrola çağrılmaktadır.

Bu makale 10 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Müjde Koyuncu

Op. Dr. Müjde KOYUNCU, lisans öncesi öğrenimin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Ankara Numune Hastanesi, Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi, Ankara Fatih Üniversitesi Hastanesi gibi saygın kurumların Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde görev yapmış olan Op. Dr. Müjde KOYUNCU, 2000 yılından beri Ankara - Çankaya'da bulunan özel kliniğinde hastalarını kabul etmektedir. Ayrıca kendisi evli ve 1 çocuk annesidir.

Etiketler
Labioplasti
Op. Dr. Müjde Koyuncu
Op. Dr. Müjde Koyuncu
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube