Kol germe estetiği

Kol germe estetiği

Yaşlanma, kilo alıp verme gibi nedenlerle deri kalınlığı ve esnekliğinin bozulması kaçınılmazdır. Yaşında artmasıyla vücuttaki elastik ve kollajen liflerin yapısında, şeklinde bozulma ve deri altı yağ tabakasında küçülmeler meydana gelir.

Bunun sonucunda da vücut dokularında gevşeme ve sarkma meydana gelmektedir. Eğer bu sarkmalar kol bölgesinde oluşursa kol germe ameliyatıile düzeltilebilmektedir.

Sarkmalara bağlı vücut deformitelerinin düzeltilmesi için yapılan germe ameliyatları oldukça fazla talep gören ameliyatlardır. Bunun altında yatan en önemli nedenin hastaların hayat boyu kötü bir durumda kalmak istememesi vede estetik cerrahiyle elde edilen başarılı sonuçlardır.

Vücut kontür düzeltilmesi ameliyatlarında tüm bölgeler bir bütün olarak değerlendirilmelidir ve bölgeler arasındaki orantılara dikkat edilmelidir. Aksi takdirde elde edilen sonuç tatmin edici olmayacaktır.

Kol Germe Ameliyatı Öncesinde Değerlendirme

Yaşlılık, aralıklı kilo verme ve yer çekimine bağlı olarak kol arka ve iç kısmında sarkıklıklar, çatlaklar meydana gelir. Sarkıklık ile birlikte birikmiş olan yağ dokusunun miktarı kişisel farklıklıklar göstermektedir. Bu yüzden her hasta ayrı olarak değerlendirilmelidir.

Kol germe ameliyatı (Brachioplasti) tek başına ya da diğer germe ameliyatları olan karın germe, meme küçültme veya meme dikleştirme, bacak germe ve liposuction ile birlikte de yapılabilmektedir. Kol germe ameliyatı özellikle liposuction ile birlikte kombine edildiğinde çok daha iyi sonuçlar alınabilmektedir. Bu sayede hem deri altı yağ dokusu daha fazla incelmekte hem de daha fazla deri çıkartılabilmektedir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrasında İzler Nerede Oluşur?

kol germe ameliyatıAmeliyat öncesi değerlendirmede kol iç ve arka kısmındaki yağ dokusunun miktarı ve sarkıklığın derecesine dikkat edilir. Ayrıca ameliyat sonrası gelişecek yara izi ve yeri hakkında hastaya ayrıntılı bilgi verilir. Yara izi, kol germe ameliyatlarında kolun iç kısmında ve koltuk altına yakın bölgede kalmaktadır.

Bu bölgeler dışarıdan bakılınca en az gözüken yerlerdir. Bazen çok fazla sarkma olmadığı durumlarda izler sadece koltuk altı bölgesiyle sınırlı kalabilmektedir.

Deri kalitesinin iyi olduğu ve sarkıklığın olmadığı durumlarda, yani sadece yağ birikiminin fazla olduğu olgularda liposuction yeterli olmaktadır. Ancak fazla yağ dokusu ile birlikte deri sarkıklığı var ise mutlaka germe ameliyatı gerekmektedir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası

Kol germe ameliyatı genel anestezi ya da sedasyon altında yapılabilmektedir. Kol iç ve arka kısmından sarkık deri ve fazla olan yağ dokusu eksize edilir. Aynı ameliyatda gerekirse kolun diğer bölgelerine liposuction da yapılır. Kesi yeri iki tabaka şeklinde dikilir, ameliyat sonunda kol yumuşak bir pansumanla sarılır. Hastalar 4-5 gün sonra günlük aktivitelerine geri döner, yaklaşık 10 gün sonra dikişler iyileşir.

Kol gerdirme ameliyatı sonrasında 1 ay boyunca korse takılması gerekmektedir. Bu sayede hem şişlikler daha az oluşacak hem de derinin altta kalan dokulara yapışıp küçülmesi sağlanacaktır. Ameliyat izi 1 aydan itibaren solmaya başlar, 1 sene sonra belirginlik tamamen kaybolur.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Niyazi Şimdivar

Op.Dr. Niyazi Şimdivar, 1981 yılında Adana'da doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukuova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2006 yılında Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2013 yılında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde  devam etmektedir.

Etiketler
Kol germe
Op. Dr. Niyazi Şimdivar
Op. Dr. Niyazi Şimdivar
Adana - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube