Kışın cilt bakımı ve tedavisi

Kışın cilt bakımı ve tedavisi

Cildimize olan aşkımız yazla başlar, kışla devam eder.

Kışa hazırlık, ve kışta cilt bakımı  nasıl olur biraz  ona değinmek istedik.

Kışın en belirgin özelliği soğuk ve kuru olması, peki bunun cildimize tesiri nasıl olur?

Soğukta ve kurulukta cilt solar, çatlar, kırışır, diriliğini kaybeder, sarkmalar başlar. Basit, uygulama kolaylığına sahip genel  10 önerimizi burada sıralayalım.

- Kışa uygun koruyucu kalın kumaşlardan yapılmış giysileri tercih  edersek, bu  vesileyle soğuk ve rüzgardan korunmuş oluruz.

2-Nemlendirici kremlerimizi daha fazla kullanalım.

3-Bol su içelim, cildi içeriden nemlendirmek için bol bol su içmek önemli.

4-Özellikle  kış sebzeleri tüketelim. Lahana , karnabahar, brokoli, soğan, sarımsak gibi glutatyon denilen antioksidandan zengin gıda tüketimine ağırlık verelim.

5-El bakımını  ihmal etmeyelim. Açık havaya çıkmadan önce mutlaka eldiven ve nemlendirme kapasitesi yüksek kremler kullanalım.

6-Duşta kurutucu özelliği zayıf nemlendirici özelliği de beraberinde olan temizleyiciler kullanalım.Duştan çıkar çıkmaz cilt fazla kurumadan nemli iken nemlendirici kremlerimizi sürelim.Çünkü cilt nemli iken nemlendirici kremleri daha fazla emer.

7-Vücut  bakımı: Bacaklar kışın en fazla kuruyan alanlardır özellikle egzamaya yatkınlığımız varsa bacaklar ve kollarda bu tip lezyonlara oldukça sık rastlanır.Nemlendirmek ve bol su tüketmek en önemli unsurlardır.

8-Dudak bakımı: Soğuk ve rüzgar dudaklarda çatlamalara kabuklanmalara neden olur. Dudak yalama alışkanlığımız varsa lütfen kışın en aza indirelim çünkü yalama ertesi kuruluk maksimuma çıkar.

9-Fazla ısınmaktan kaçının.Fazla ısı cildin nemini buharlaştırdıkça burun tıkanıklığına neden olur kışın ortalama bir ısı ve ortalama bir nemlendirmeye özen gösterelim.Özellikle çocuklu ailelerde kuruluğa bağlı burun tıkanıklığının önüne geçmek için mutlaka ortama nemlendirici ajanlarla nemlendirelim. 

10-Kış güneşinden korunun.Artık mevsimlerin karakter değiştirmesiyle beraber kışında daha fazla güneşe maruz kalabiliyoruz.Özellikle kar tatillerinde kar +güneş çok ciddi güneş yanıklarına neden olabilir. O halde kışın dışarı çıkmadan yarım saat önce güneşten koruyucumuzu mutlaka sürelim.

Peki yukarda 10 tedbire rağmen cildimiz hala kuru, kırışık ve sarkmalar yaşıyorsak bir dermatoloğa görünmenin zamanının geldiğini gösterir.

Kışın en fazla yapılan dermatolojik cilt bakımları nelerdir?

Nemlendirici özelliği ön planda olan 

-medikal cilt bakımları 

-nemlendirici maskeler

-oxygeneo tedavi sistemi 

-vitamin nem aşısı

-paris ışıltısı

-dudak mezoterapisi:  dudağa özel içeriği sayesinde dudağı nemlendirir, parlatır, kuruluklardan korur.

-lekeler ve ince çizgiler için kış peelingi

Bu makale 5 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ

Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, 1972 yılında Adana'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2004 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Dermatoloji uzmanı olmuştur. 2004 - 2006 Yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Burse Gemlik Devlet Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Edirne Özel Ekol Hastanes'inde, 2009 - 2012 yılları arasında İstanbul Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde, 2012 - 2014 yılları arasında Esteworld Bahçelievler kliniği'nde Estetik Uygulamalar üzerine çalışmış ve 2014 - 2015 yılları arasında M- Onep Nişantaşı kliniği'nde, görevine devam etmiştir. Uzm. Dr. Filiz ALTIOĞLU ÇIĞ, mesleki çalışmaların ...

Etiketler
Cilt
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
Uzm. Dr. Filiz Altıoğlu Çığ
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube