Kırışıklık gevşetme dışında botoksun kullanıldığı alanlar

Kırışıklık gevşetme dışında botoksun kullanıldığı alanlar

Kırışıklık Gevşetme  Dışında Botoksun Kullanıldığı Alanlar

Botoks  mimiklerin neden olduğu kırışıklıkların  yumuşatılması için kullanılan bir cins proteindir.Glabellar çizgilenme için FDA ( Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi ) onayı mevcuttur.Alın mimik çizgileri ve kaz ayakları için kullanımı botoksun bilinen uygulamalarıdır.Botoksun bunlar dışında birçok medikal ve kozmetik kullanım alanı vardır .Kalıcı bir etki oluşturmaması,tesir süresi geçtikten sonra kişinin şikayetlerinin artmadan eski haline dönmesi botoksun avantajıdır.

1.Gummy smile...Gülerken diş etlerinin görünmesi ,üst dudak kaslarının kuvvetli olmasına bağlıdır.Botoksla üst dudak kaldırıcı kaslar gevşetilebilir.Uygulama 5 dk sürer.Burun kökü ile üst dudak arası mesafe kısa olan hastalarda daha doğal bir görünüm elde edilir.
2.Burun ucu kaldırılması... Burunu aşağıya doğru çeken kas aktivitesi botoksla zayıflatılabilir.Burun ucu böylece botoksla yukarı kaldırılabilir, doğal bir  estetik görüntü elde edilir.
3.Kaş ve Gözkapağı  kaldırma ... Gözü çevreleyen kaslara yapılacak özel ve ufak botoks enjeksiyonları hızlı kaş ve gözkapağı liftingi sağlar.
4.Sigara çizgilerinin yumuşatılması... Dudak üstüne yapılacak mini botoks dokunuşları dudak üstü çizgilenmelerini yumuşatır.
5.Mona Lisa Smile... Dudak köşelerinde ;kasların aktivitesi ve yerçekimine bağlı ,kişiyi mutsuz gösteren , aşağıya doğru sarkmalar olur.Dudak köşelerine yapılacak enjeksiyonlar ile dudaklara gülümseyen bir ifade verilebilir.
6.Diş gıcırdatma... Strese bağlı,uykudayken istemsiz çene kasları kasılabilir .Bu aşırı kasılma ile diş gıcırdatması sorunu ortaya çıkar.Bu kas botoks ile gevşetilebilir ve sorun ortadan kalkar.Medikal estetik bir uygulamadır.
7.Çene hattı yumuşatılması... Özellikle bayanlarda çene kaslarının kuvvetli olması, çenede köşeli ve erkeksi bir görüntü oluşturur.İşte bu kasa yapılacak özel enjeksiyonlarla ,çene V şekline getirilip,daha çekici bir görüntü sağlanabilir.
8.Koltukaltı ,el ve ayak aşırı terlemesi... Bu uygulama alanı FDA tarafından onaylanmıştır.Deri içine yapılacak multipl ,ufak enjeksiyonlar; terlemeyi 4 -6 aylık bir periodda geçici olarak durdurur.Botoks terbezleri ile onları çalıştıran sinir uçları arasındaki iletişimi keserek etki eder.Medikal estetik bir uygulamadır.
9.Saç dökülmesi ve saçların incelmesi... Botoksla saçlı derideki kaslar yüzeyel olarak gevşetilerek,ince damar duvarlarının kasılması azalır.Böylece mikro düzeyde kan dolaşımı artar ve ortamın oksijenlenmesi artar.Saç kökleri artan kan dolaşımı ile daha çok beslenir,güçlenir.Oksijenizasyonun artması ,saçlı deride  testosterona olan yanıtı artıran DHT hormonunun düzeyini azaltır.
10.Menopozla birlikte artan yüz ve saçlı deri  terlemesi,botoksun diğer kullanım alanlarındandır.Medikal estetik bir uygulamadır.
11.Boyun ve dekolte  çizgilerini yumuşatma...Boyun ve dekolteye yapılacak özel  botoks enjeksiyonları ,boyun derisini estetik olarak pürüzsüz hale getirebilir.
12.Akne tedavisine yardım... Botoksun cilde yüzeyel ve minik dozlarla enjeksiyonu; yüz mimiklerini engellemeden sebum üretimini azaltır.Sivilceli ciltlerde yağ salgısının azalması iltihaplanmayı ve bakteri üremesini azaltır.Roaccutane kullanmak istemeyen kişilerde medikal tedaviye yardımcı bir uygulamadır.
13.Rosasea yani halk arasındaki ifadesiyle gülleme  hastalığı...Kırmızılık atakları ile seyreden gülleme hastalarında,botoksun yüze yüzeyel enjeksiyonları ,atakları keser.Yüzün kızarık görüntüsü azalır,yağ salgısının azalmasıyla da iltihaplanma azalır.Medikal estetik bir uygulamadır.
14.Depresyon semptomlarında azalma... Yüz mimik çizgileri için botoks yaptıran depresif kişilerde %47.1 oranında depresyon belirtilerinde azalma tespit edilmiştir.Medikal estetik bir uygulamadır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Pınar Cömert

Uzm.Dr. Pınar CÖMERT, 1988 yolunda Ankara Kocatepe Mimar Kemal Lisesinden lise birincisi olarak mezun olduktan sonra, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmış ve 1997 yılında “Dermatoloji Uzmanı” unvanını almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1998-2016 yıllları arası  TBMM Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dr. Pınar CÖMERT, 2015 yılından itibaren Çankaya'da yer alan muayenehanesinde hastlarını kabul etmektedir. Uzm.Dr. Pınar CÖMERT, Dermatoloji ve Kozmetik dermatoloji hakkında yurtiçi ve yurtdışı kongre ve seminerlere katıldı;çeşitli eğitimler aldı. Mezoterapi, PRP,botulinum toxin, dolgu, PDO Lifting ,Spring Thread ,Siluette Soft , Plexr ,Uygulamalarına ait sertifikaları bulunmakta ...

Etiketler
Botoks uygulaması
Uzm. Dr. Pınar Cömert
Uzm. Dr. Pınar Cömert
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube