Kilolarınız kabus olmasın!

Kilolarınız kabus olmasın!

Çağımızın önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite, diyet ve yaşam tarzı değişiklikleriyle önlenebilir bir sağlık sorunudur. 

Hayatımıza hareketi yerleştirdiğimizde ve uzman eşliğinde alışkanlıklarımızı düzene soktuğumuzda obezite bir sorun olmaktan çıkar. Ancak uyamadığımızda hızla kilo almak kaçınılmaz olmaktadır. Kilo alımı sonrasında diyet ve yaşam tarzı değişiklikleriyle bu durumu kontrol altına almak çok da kolay olmamaktadır.

Kontrol altına alınamayan hastalarda cerrahi tedavi alternatif bir tedavi seçeneği olarak çıkmakta ve önerilmektedir. Doğru teknik, tecrübeli ellerde oldukça düşük riskleri olan cerrahi tedavini başarı oranı oldukça yüksektir. Mevcut tedaviler içinde kalıcı kilo vermenin en önemli silahıdır.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Saraç

Op. Dr. Ali Saraç, 1981 yılında Adana'da doğmuştur. Tıp eğitimini 2005 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 2005 ile 2007 yılları arasında Bitlis Ahlat Sağlık Ocağı’nda görev yaptı. Genel Cerrahi ihtisasını 2007 ile 2012 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tamamladı. Uzmanlık eğitimi sırasında obezite cerrahisi alanında birçok çalışmaya katıldı. Op. Dr. Ali Saraç, 2012 ile 2014 yılları arasında Antakya Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi ve özellikle Obezite ve Metabolizma Cerrahisi alanında görev yaptı. Medilife Beylikdüzü Hastanesi ve İzmir Özel Karataş Hastanesi'nde hasta kabulü yapmış olan Op. Dr. Ali SARAÇ, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Mono Sağlık Tedavi Merkezi'nde devam etmektedir. Op. Dr. Ali Saraç, İngilizce bilmektedir; evli ve 1 çocuk babasıdır. ...

Etiketler
Obezite cerrahisi hakkında
Op. Dr. Ali Saraç
Op. Dr. Ali Saraç
İzmir - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube