Doktorsitesi.com

Obezite cerrahisi geçirenler oruç tutabilir mi ?

Op. Dr. Ali Saraç
Op. Dr. Ali Saraç
3 Haziran 2016330 görüntülenme
Randevu Al
Obezite cerrahisi geçirenler oruç tutabilir mi ?

Obezite cerrahisi geçirenler oruç tutabilirmi ?

Obezite cerrahisi sonrası normal şartlarda birgün içerisinde alınan öğünün ve sıvının daha küçük oranlarda tüm güne yayılarak beslenme yeterli düzeye ulaştırılır, mide hacminin küçülmesi az az ve sık sık beslenmeyi gerektirir.

Yaz aylarına denk gelen ramazan ayında uzun oruç süresi, vücudun susuz kalma (dehidratasyon ) riskini arttırmaktadır. Bunun dışında uzun süreli aç kalma ve sonrasında hızlı ve birden yemek yeme istegi hastalarda mevcut küçük mideyi zorlamakta ve kusmalara karın ağrılarına neden olmaktadır. Bunun sonucunda hastalar kalorisi yüksek  hacimi küçük hızlı tüketilebilen gıdalara yönlenecektir. Bu beslenme hem vitamin ve mineral eksikliğine neden olmakla beraber dumping sendromuna neden olabilir.

Ameliyat sonrası ilk yıl bu nedenlerle oruç tutmak sakıncalı olabilir. Sonraki yıllar beslenmenin düzene girmesi ile doktorunuzla görüşerek uygun görülmesi halinde oruç tutulabilir.

Unutulmamalıdır ki bu ay için beslenme planınız vitamin ve mineral desteğiniz uzman bir ekip tarafından planlanmalıdır. 

Hayırlı ramazanlar.

Etiketler

Cerrahi operasyon iyileşme süresiObezite cerrahisi ve sonrasıObezite cerrahisinin önemiRamazan ayinda beslenmeObezite cerrahisiObezite cerrahisi ve oruçObezite cerrahisi geçirenler oruç tutabilir mi?

Yazar Hakkında

Op. Dr. Ali Saraç

Op. Dr. Ali Saraç

Op. Dr. Ali Saraç, 1981 yılında Adana'da doğmuştur. Tıp eğitimini 2005 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 2005 ile 2007 yılları arasında Bitlis Ahlat Sağlık Ocağı’nda görev yaptı. Genel Cerrahi ihtisasını 2007 ile 2012 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tamamladı. Uzmanlık eğitimi sırasında obezite cerrahisi alanında birçok çalışmaya katıldı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır