Kepçe kulak sorunundan kurtulabilirsiniz!

Kepçe kulak sorunundan kurtulabilirsiniz!

image

Kepçe kulak deformitesi genellikle genetik nedenlerle oluşmaktadır. Kişinin duyma fonksiyonu ile ilgili bir deformite değildir. Kulakta mevcut olan anatomik kıvrımların yokluğu ve kulak baş arasındaki açının fazla olmasıyla karakterize bir durumdur.

Operasyonun genellikle bu deformite çocuklar için psikolojik bir travma yarattığı için ilkokula başlamadan önce yapılması önerilmektedir. Çünkü bu döneme kadar kulak gelişiminin büyük bir kısmını tamamlamış olmaktadır.

Operasyon genellikle lokal anestezi altında, bazı durumlarda özellikle de çocuklarda genel anestezi altında yapılmaktadır.

Operasyon kulak arkasından yapıldığı için görünür herhangi bir iz olmamaktadır.

Operasyonda anatomik kıvrımlar yeniden oluşturulup kulak baş arasındaki açıda doğal haline getirilir.

Operasyon sonrası basit bir saç bandı uygulanmakta ve pansuman ya da dikiş alımına gerek olmamaktadır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Selçuk Aytaç

Op. Dr. Selçuk AYTAÇ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2005 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Anatomi doktorasını tamamlamış olan Op. Dr. Selçuk AYTAÇ, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayanehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Kepçe kulak ameliyatları
Op. Dr. Selçuk Aytaç
Op. Dr. Selçuk Aytaç
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube