Kendine güveniyor musun?

Kendine güveniyor musun?

"İnsanlar dış görünüşleri ile karşılanır, şahsiyetleri ile uğurlanır" 

Bir iş görüşmesine ya da karşı cinsten birisi ile ilk buluşmaya ya da önemli bir toplantıya gitmeden önce; en uygun kıyafetler seçilir, makyajlar yapılır, saçlar özenle hazırlanır, kokular sürülür, ayakkabılar boyanır.. O boy aynasının karşısında belki de saatler harcanır ve karşı tarafı etkilemek için tüm silahlarımız hazırdır. PEKİ YA DİŞLER ? Dişleriniz bu buluşmaya hazır mı? 

Başkalarını etkilemenin yolu kendine güvenden geçer. Bir insanın kendine güvenebilmesi için de olması gereken ilk şey diş estetiği ve sağlığıdır. Ancak sağlıklı bir insan kendine güvenebilir. Ve sağlık ağızda başlar.  

Vücudumuzda hiçbir organımızın ikinci bir şansı olmazken dişlerimiz iki kez çıkıyor. 6-8 aylık iken ilk süt dişlerimiz çıkar ve 3 yaşına kadar süt dişlerin tamamının çıkması beklenir. 6 yaşında ise 1. büyük azı (6 yaş ) dişi çıkar ve çocukta karışık dişlenme dönemi başlamış olur. 7 yaşında süt dişleri düşmeye başlar ve 13 yaşına kadar yerlerini, tamamen sürekli dişlere bırakmış olurlar. Sağlıklı süt dişlenme evresi geçiren bir çocuğun ileride de sağlıklı sürekli dişlerinin olacağını gösterir. Sağlıksız süt dişlenme dönemi geçiren çocukta ise süt dişlerinin tedavileri yapılması gerekir, ağız ve diş sağlığının önemi ve bakımının nasıl yapılması gerektiği öğretilir. 

Küçükken yapılacak ufak mudahaleler ileride daha büyük sorunların çıkmasını önler ve kişinin daha sağlıklı bir hayat sürmesini sağlar. 

Çocuklarımızın; gelecekte mis kokulu cümleler kurarak, bembeyaz ve sağlıkla ışıldayan dişleri ile gülümsemesini sağlamak için, tanrının bize sunmuş olduğu şansı iyi değerlendirip, süt dişlerinin önemini ve ağız sağlığının motivasyonunu öğretmeliyiz. Bu sayede ilk buluşmalarda kendine güveni tam olan bireyler yetiştirmiş oluruz.

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Süleyman Çetinkaya

Dt. Süleyman ÇETİNKAYA 1 Nisan 1984 yılında Mersin'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Özel bir hastanede 2 yıl boyunca hasta kabulü yapan Dt. Süleyman ÇETİNKAYA, evli ve iki çocuk babası olup mesleki çalışmalarına ise Mersin'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Kendine güveniyor musun?
Dt. Süleyman Çetinkaya
Dt. Süleyman Çetinkaya
Mersin - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube