Lazerle diş tedavisi

Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay
Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay
11 Kasım 20081557 görüntülenme
Randevu Al
Lazerle diş tedavisi

Lazer, ağız sorunlarının tedavisinde, kanamayı azaltıcı, yara iyileşmesini hızlandırıcı ve ağrıları yok edici etkisiyle konvansiyonel yöntemleri destekleyerek geniş bir kullanım alanı bulmuştur.

Diş çekimlerinde lazer kullanıldığında, çekim sonrası kanama azalmakta, yara iyileşmesi hızlanmakta, çekim sonrası yaşanan ağrılar hızla azalmaktadır. Aynı etki gömülü diş çekimlerinde de söz konusudur. Özellikle kanamayı azaltıcı madde içermeyen bölgesel uyuşturucuların kullanılmasının gerektiği kalp, şeker, guatr, tansiyon yüksekliği, sara gibi hastalıkları olanlarda kanama biraz daha fazla süreceği için lazer uygulanması çok yararlı olacaktır.

Dişeti kanaması, dişeti çekilmesi, dişeti hastalığı olanlarda konvansiyonel yöntemin lazerle desteklenmesi durumunda, iyileşme daha hızlı olmakta, kanamalar daha çabuk kaybolmaktadır

Dişeti çekilmesi sonucu duyarlılaşan dişlerdeki ağrıları yok etmede lazer son derece yararlı olmaktadır. Ağızda yapılan her türlü ameliyattan sonra bölgeye lazer uygulanması, dokulardaki iyileşmeyi hızlandırmakta, ağrıları azaltmaktadır. Dikiş bölgesinin hızla iyileşmesini sağlayarak, bakterilerin girişini engellemektedir.

Sırası gelmişken yaygın bir yanlış bilgilenmeyi düzeltmek lazım: Işınlı dolguda kullanılan ışın lazer ışını değildir.

Etiketler

Lazerle diş tedavisi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay

Prof. Dr. Dt. Ömer Kutay

Prof.Dr.Dt. Ömet Kutay, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 1981 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık ve doktora eğitimine başlamış, 1989 yılında ise tamamlayarak Protetik Diş Tedavisi Uzmanı olmuştur.1993 yılında Doçent Ünvanı,2001 yılında ise Profesörlük ünvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır