Kasık fıtığı ve karın duvarı fıtıkları

Kasık fıtığı ve karın duvarı fıtıkları

Genel cerrahinin ilgilendiği başlıca fıtıklar karın duvarı fıtıkları ve kasık fıtığıdır. Göbek fıtığı, karın duvarının zayıf olan bölgelerinden olan fıtıklar, eski ameliyat yerinden olan fıtıklar ve kasık fıtıkları olarak sıralanabilir. Fıtık kelime anlamı olarak, bulunduğu yerden bir yol ile başka bir yere doğru organ yada dokunun yer değiştirmesidir. Kasık ve göbek fıtıklarında oluşan duvardaki yırtık yada zayıf alandan karın içindeki organ ve zarlar dışarı doğru yer değiştirip bombelik oluşturular. Dolayısıyla şikayet olarak en sık şişlik ve organın sıkışmasına bağlı olarak ağrıya neden olur. Tedavi olarak fıtık olan bölge açık cerrahi ile dışarıdan yada laparoskopik (kapalı yöntem) ile içerden onarım ve yama-mesh uygulaması yapılabilir.  Günümüzde hemen hemen tüm fıtıklarda laparoskopik yöntemle artık tedavi olmak mümkündür. Doktorunuz  muayene sonrası sizin için en iyi tedavi seçeneğini sizinle paylaşacaktır.

Bu makale 25 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Önder Karabay

Doç. Dr.Önder Karabay, lisans öncesi öğrenimleririnin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Genel Cerrahi uzmanı olmuştur.

2013 - 2015 Genel Cerrahi Uzmanı VKV Amerikan Hastanesi, İstanbul 2012 - 2013 Genel Cerrahi Uzmanı Özel Doğa Hastanesi, İstanbul 2011 - 2012 Genel Cerrahi Uzmanı Kozluk Devlet Hastanesi, Batman 2010 - 2011 Genel Cerrahi Uzmanı Kayseri Asker Hastanesi, Kayseri 2005 - 2010 Tıpta Uzmanlık Öğrencisi, Genel Cerrahi Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3.Genel Cerrahi Kliniği 'nde görev almiş olan Doç. Dr.Önder Karabay,mesleki çalişmalarına şu an Surp Pirgiç Hastanesi Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Kasık fıtığı
Doç. Dr. Önder Karabay
Doç. Dr. Önder Karabay
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube