Karpal tünel sendromu nedir? tedavisi nasıl yapılır?

Karpal tünel sendromu nedir? tedavisi nasıl yapılır?

Karpal Tünel Sendromu, el ve kolda ağrıya, uyuşukluğa yol açan yaygın bir sinir sıkışması sorunudur. Bir elin ya da her iki elin ilk üç parmağını tutabilir. Zamanında tedavi edilmediği takdirde daha da kötüleşebilir ve kişide kısmi felç görülebilir. Daha çok 30 ile 60 yaş aralığındaki kişilerde görülür. Kadınların hastalığa yakalanma riski erkeklere göre 3 kat daha fazladır. Belirtileri boyun fıtığı belirtilerine benzer, bu yüzden boyun fıtığı ile karıştırılabilir; el ve koldan omuza kadar uzanabilen karıncalanma, ağrı, güçsüzlük ve elektrik çarpmasına benzer his oluşabilir. Bazı meslek gruplarında ve özellikle yoğun bilgisayar kullanan kişilerde daha sık görülür. Daha çok el bileğini gün içerisinde defalarca kez bükülü bir şekilde kullanan kişilere yaygındır görülür.

Bu makale 30 Aralık 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Lütfü Tatlı

Op. Dr. Lütfü Tatlı, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2002 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2002 - 2007 yılları arasında Erzurum Numune Hastanesi'nde, 2007 - 2014 yılları arasında Özel Kolan Hastanesi'nde2014- 2020 yılları arasında Vital Hospitılda görev almış olan Op. Dr. Lütfü Tatlı, mesleki çalışmalarına şu an İstanbul'da bulunan Dr. Lütfü Tatlı Teşhis ve Tedavi Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Karpal tünel sendromu tedavisi
Op. Dr. Lütfü Tatlı
Op. Dr. Lütfü Tatlı
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube