Karın germe estetik operasyonu nedir

Karın germe estetik operasyonu nedir

Aşırı kilo verme sonrası ya da doğum sonrasında oluşabilen karın ve göbek bölgesindeki sarkma, karın estetiği ile düzeltilebilir. Karın estetiği ameliyatında sarkan karın derisi fazlalığı, fazla deri ve yağ dokusu çıkarılarak yapılır. Karın estetiği ameliyatı ile, göbek altındaki deri çatlakları çıkarlabilir, göbek üstündeki çatlaklar ise aşağı seviyeye iner. Göbek deliği yeniden yapılır. Sonuç olarak karın estetiği sonrasında sezaryen doğum izi hizasında fakat ondan daha uzun ve daha belirgin bir iz kalabilir. Ancak iz bikii içinde kalır ve zamanla solarak azalır.

Doğum sırasında aşırı kilo alınırsa, karın kaslarında açılma (diastaz) olabilir. Karın estetiği ameliyatında bu kas açılması da onarılabilir. BU sayade daha düz bir karın oluşturulabilir. Ameliyat sonrası kalacak iz az veya belirgin olabilir. Bu sizin bünyenize ve yara iyileşlmenize bağlıdır. 

Karın estetiği ameliyatında karın derisi kas tabakasından ayrılarak fazlalık oluşturan deri ve yağ tabakası çıkarılır, deri aşağı doğru çekilerek ince dikişlerle dikilir. Göbek yeni yerine dikilir. Göbek etrafında ince çizgi şeklinde bir iz kalabilir.

Estetik karın ameliyatından sonra 1 ay kadar özel korse takılır. Korse hem ağrısız rahat hareket etmenizi sağlar hem de karın derisinin tabana iyi yapışmasını sağlar ve ödemi azaltır.

Karın estetiği ameliyatı sonrasında 1 hafta kadar istirahat genellikle yeterli olur. 12-14 günde normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Bu makale 29 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Kutlu Sevin

Prof. Dr. Kutlu Sevin, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini  başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. 

 Mesleki çalışmalarına ise şu an Sevin Muayenehanesi' nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Karın estetiği
Prof. Dr. Kutlu Sevin
Prof. Dr. Kutlu Sevin
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube