Kalça estetiğinde kullanılan ameliyatsız yöntemler neler ?

Kalça estetiğinde kullanılan ameliyatsız yöntemler neler ?

Kalça estetiğinde, bu amaçla yaygın olarak kullanılan 2 farklı uygulama vardır; Kalça Dolgusu ve İp Ağ. Dolgu ile kalça büyütme, dikleştirme, hacim kazandırma ve yeniden şekillendirme, İp Ağ ile cilt kırışıklarını giderme, canlı ve genç bir cilt görünümü elde etme mümkündür.

Ülkemizde kullanılan kalça dolgusu poliamid’den yapılmıştır. Kalıcılığı uzun olduğu için, kalça implantı (silikon kalça) kullanmak istemeyen hastalarda rahatlıkla uygulanabilir.

Avantajları; sedasyon/lokal anestezi altında uygulanabilmesi, ağrı, kanama ve morarma olmaması, işleme ait hiçbir iz kalmaması, uygulama sırasında kalçayı istenilen forma ve şekle sokabilmek için dolgunun şekillendirilebilmesi, hastanın isteği doğrultusunda istenilen büyüme sağlanana dek dolgu eklenebilmesi, biri diğerinden şekil olarak farklılık gösteren kalçalarda aynı zamanda simetrinin de temin edilebilmesi ve hastanın işlem sonrasında hemen normal hayatına dönebilmesidir.

Kalçada İp Ağ, genellikle kilo kayıplarından sonra kalça cildinde meydana gelen gevşeme ve kırışıkları gidermek amacıyla uygulanır. Uygulama, topikal anestezi ile 1 saat kadar süren ağrısız, kanamasız, iz bırakmayan, yan etkisi bulunmayan, işlem sonrasında normal hayata geçişi engellemeyen, basit ve güvenli bir işlemdir. Uygulama sonrası kalça daha canlı, daha diri ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Özgür Leylek

Op. Dr. Özgür Leylek
Op. Dr. Özgür Leylek
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube