Ütü yapmasını biliyormusunuz?

Ütü yapmasını biliyormusunuz?

Ütü yapmasını biliyormusunuz?

 ''Cildimizi gençleştirmek ve daha da güzelleştirmek için ne yapmalıyız'' diye bir soru yöneltildiğinde buna hemen cevap veremiyordum.Artık cevap verebiliyorum; ''Ütü yapmasını biliyormusunuz ''. Gündelik her evde yapılan bir iş ve her kadının ''ne var ki bunda'' dediği ancak iddialı olamadığı ,erkekler tarafından hiç sevilmeyen bir mevzu.Cilt Gençleştirme ve ütü bilmek ! Bence çok alakalı...

Estetik ve Güzellik amacıyla her gün yeni bir teknoloji ile karşılaşıyoruz ve bunları haber yapıyoruz.Sarkıklığı gidermek için Focus Ultrasound,kırışıklık için Fraksiyonel Radyofrekans,cildi toparlamak için altın ip,elastikiyet için Lazerler.....bu gibi cümleleri daha çoğaltabiliriz.Kliniklerimizdeki odalarımıza baktığımızda birçok cihaz görüyoruz.Ne yapıyor bunlar?Bu cilt gençleştiriyor ya bu, buda cildi gençleştiriyor ya diğeri, o da . O zaman neden bu kadar cihaz.Bu teknolojileri üreten boşuna mı yapmış?Hayır.

Yıllarca doktolar kendilerine gelen hastalardan şu cümleleri çok duydu ve duymaya devam edecek; Komşuma bu ilaç çok iyi geldi benimde buna benzer bir rahatsızlığım var.Bana da bu ilaçtan yazarmısınız?Estetik ve Güzellik alanında da biz bunun gibi sorularla karşılaşıyoruz.Benim bu soruya cevabım şu: Sentetik maddesi fazla olan bir gömleği yüksek derecede bir ütü ile ütülermisiniz? Ya da keten bir kumaşın kırışıklığını komşunuzun ütüsü çok iyi açtı diye sizin ipekli bir gömleğinizi aynısı çok iyi yaparmı?

Tabi ki kullanılan teknolojinin çok önemi var.İyi bir teknoloji,kullanım amacı ve kullanılan alan.Bunlar birbirini tamamlar.Ütü işinde temel aynı! Ütülemek.Buharlı buharsız,su püskürten püskürtmeyen,ısısı yüksek olan,tabanı yapışmayan.Hepsi var.Bu saatten sonra geriye kalan hangi kumaşın hangi şekilde ütülenmesi gerektiğini bilmek.Yani '' Ütü yapmasını iyi bilmek''.

Cilt Gençleştirmede de aynı.Cildimiz hangi kumaştan ve problem nerede.Bu problemi çözmek için hangi teknoloji ve bu teknoloji ile ne şekilde işlem yapmamız gerekir .Yağlı,gözenekleri geniş,kalın bir tabakaya sahip bir ciltteki sarkıklığı Focus ultrasound ile ne kadar düzeltebilirsiniz?Çok ince hassas bir ciltteki kırışıklığı yüksek dozlarda bir fraksiyonel lazerle giderebilirmisiniz yoksa cildi yakarmısınız? Volüm kaybı olan bir cildi komşusunun ince kırışıklarına çok iyi gelen bir dolgu ürünü ile düzeltebilirmisiniz?

Cildimiz bir kumaş ve bizlerde bir ütücüysek o zaman öncelikle ''ÜTÜ YAPMASINI İYİ BİLMEMİZ'' gerekir.

 

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mevlüt Dağ

Dr. Mevlüt DAĞ, 1975 yılında Almanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2005 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Medikal Estetik Uygulama Sertifikası almış ve daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Malatya'da kurduğu ilk Güzellik ve Estetik Merkezi'nde Medikal Estetik uygulamalarına başlamıştır.  2008 yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Estetisyenlik Sertifikasını, 2010 yılında Tıbbi Ozon Derneği'nden Tıbbi Ozon Uygulama Sertifikasını ve 2012 yılında Malezya Homeopati Fakültesi'nden Cupping Therapy (Hacamat) Sertifikasını alan Dr. Mevlüt DAĞ,2005 yılından beri FUE tekniği ile saç ekimi, botox, dolgu, prp, mezoterapi, ozon uygulamaları, her türlü lazerin kullanımı, antiaging işlemler ile ilgili pek ç ...

Etiketler
Cilt gençleştirme
Dr. Mevlüt Dağ
Dr. Mevlüt Dağ
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube