İdrar kaçırmak korkutmasın!

İdrar kaçırmak korkutmasın!

Gülerken, öksürürken, ağır bir yük kaldırırken yani karın içi basınç arttığında yaşanan idrar kaçırma şikayeti (Stress İnkontinans) ilerleyen yaşla beraber kadınların büyük bir yüzdesini etkileyen, oldukça yaygın görülen bir sorundur.

Stress İnkontinans (SUI) yaşam boyu deneyimlenebilir; hamilelikte, doğumdan sonra veya menopozda SUI oldukça yaygındır.

Eğer vajinanızın içinde ele gelen bir dolgunluk, şişkinlik varsa bu mesane prolapsusu olabilir. Yani vajina ön duvarı kaslarında gevşeme ve mesane boynunu asan bağlarda zayıflamadan dolayı idrar torbanız sarkmış olabilir. Bu durumda idrar akışı yavaşlar, idrarınızı tamamen boşaltmakta zorluk çekebilirsiniz ve cinsel ilişki esnasında rahatsızlık hissedebilirsiniz. Daha sık idrara çıkmak isteyeceksiniz ve gülerken, öksürürken, egzersiz yaparken az miktarda idrar kaçırabilirsiniz.

Son yıllarda geliştirilmiş lazer teknolojisi idrar kaçırma tedavisinde oldukça etkili olmuştur. Ameliyat gerektirmeyen, acısız, ağrısız, kanamasız, yaklaşık 10 dakika süren “Lazerle İnkontinans Tedavisi” hastanede yatışı gerektirmez. Ameliyat edilemeyecek kadar yaşlı, genel anestezi alamayan veya cerrahi operasyondan çekinen, erteleyen kişiler için tercih sebebi olabilir.

FemiLift Pixel CO2 Lazer Teknolojisi, yüksek CO2 lazer enerjisi ile derinlemesine etki yaratarak, vajina iç yüzünde hem yeni kollajen sentezi, hem de elastin fiberlerin kasılması sayesinde yeniden yapılanma (rejuvenasyon) sağlar.

Femilift Pixel CO2 Lazer, tüm pre-üretral alanı tedavi ederek, vajinal duvarın kalınlığını arttırır, pelvik taban güçlenir. Sonuç olarak, Stress İnkontinans semptomlarını ciddi oranda azaltarak, idrarın daha iyi kontrolünü ve uzun vadeli idrar tutabilme yeteneğini geri sağlamış olur.

Bu makale 26 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

İstanbul doğumlu olan Op.Dr.H.Yeşim Yerçok, İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp fakültesinden mezundur. İhtisasını Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde tamamlayıp 2004 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını almıştır.  Yeditepe Üniversitesinde de Tüp Bebek eğitimini tamamlayıp 2012 yılında Tüp Bebek Uzmanı ünvanını almıştır. 2013 yılında CİSED (Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği) tarafından Cinsel Terapi Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Menopoz, İnfertilite (Kısırlık), Gebelik ve takibi, Riskli gebeliklerin tespiti, Doğum, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, Cinsel problemler (Vajinismus), Genital Estetik, Vaginoplasti (Vagina daraltma), Labioplasti (İç dudakların düzeltilmesi), Kızlık Zarı, Adet Düzensizlikleri, Kürtaj, Jinekolojik hastalıklar, Jinekolojik Kanserler ve Tüp Bebek ko ...

Etiketler
İdrar kaçırma tedavisi
Op. Dr. H. Yeşim Yerçok
Op. Dr. H. Yeşim Yerçok
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube