Hilterapi nedir?

Hilterapi nedir?

Hilterapi ile güvenli bir şekilde tepki vermeyen dokuları canlandırma ve diğer terapi yöntemlerinin yetersiz kaldığı patolojileri başarılı bir şekilde tedavi etmek mümkündür. Hilterapi ile fotokimyasal, fototermik ve fotomekanik lazer uygulamalarını aynı anda gerçekleştirmek mümkündür. Hilterapi ile ilk uygulamada ağrının hafifletilmesi, daha az seans ile fonksiyonların hızlı bir şekilde eski haline döndürülmesi ve tedavinin kısa sürede tamamlanması mümkündür. Kısa sürede uzun vadeli iltihap sökücü ve ağrı kesici etki sağlar. Hilterapi ile akut ve kronik spor yaralanmaları, Ayak Bölgesi Ağrıları, Ayak ve El Bileği Ağrıları, Diz Ağrıları, Dirsek Ağrıları, Eklem iltihabı, Bel Ağrıları, Boyun Ağrıları tedavi edilmektdir.

Yüksek yoğunluklu lazer tedavisinde (Hilterapi) amaç ağrının geçici olarak giderilmesi değil, hastanın kalıcı ve kesin tedavisinin yapılmasıdır.
Hilterapi, ödem ve enflamasyon üzerine çok etkilidir. Fibromyaljilerde yüksek başarı grafiğine sahiptir. Kronik dejeneratif eklem, kas ve kıkırdak patolojilerinde üstünlüğü tartışılmazdır. Kireçleme (osteoartroz) vakalarında çok etkili olduğu yine bilimsel yayınlarla gösterilmiştir. Karpal Tünel Sendromu (bilekte sinir sıkışması) gibi tuzak nöropatilerinde ameliyata eşdeğer sonuçlar verir. Bel ve boyun fıtığında çok etkilidir. Bel ve boyun fıtıkları, iş ve güç kaybına neden olan, çok ağrılı rahatsızlıklardır. Hilterapi; ödem çözücü, enflamasyon giderici ve doku onarımı sağlayan etkileri ile bel ve boyun fıtıklarını  tedavi etme özelliğine sahip olduğu belirtilmektedir. Hilterapisinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Dokuları tahrip etme ya da yakıcı etkileri söz konusu değildir. Dünya da modern tıp merkezlerinde ve hastanelerde giderek populer olmakta ve güvenle kullanılmaktadır.

Bu makale 27 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır

Uzm.Dr. Nurten Küçükçakır, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2006 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, yine aynı fakültede yapmış ve 2012 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olmuştur. Dr Yaşar Eryılmaz Ağrı Doğubeyazıt Devlet hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra bir süre Balıkesir Devlet Hastanesinde görev almıştır. 2014 yılından bu yana Bursa Romatem Fizik Tedavi Hastanesinde çalışmaktadır. Yaklaşık 3 yıldır hem aktif poliklinik hizmeti sunmaya devam etmekte hem de Bursa Romatem Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır.  Beyin felci ve omurilik felci hastalarında yüksek teknoloji robotik rehabilitasyon, hidroterapi, ergoterapi ve egzersiz programlarıyla çocuk ve erişkin hastaların tedavisinde deneyim ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
hilterapi
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Bursa - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube